Открийте ни и в

СВЯТ

В България е явно, че има сили пречещи на интерконектора с Гърция, заявява US-посланикът в Атина

Интерконекторът Гърция-България (IGB) е най-важното нещо, което можем да направим през следващите месеци за региона”, защото той “е много важен за диверсификацията на източниците на енергия и освобождаването от зависимостта му от Русия

публикувано

на

Сн. БТА

Явно е, че в България има сили, които не искат интерконектор между Гърция и България за пренос на природен газ да успее.
Това заявява посланикът на САЩ в Гърция Джефри Пайат в интервю пред сайта Viadiplomacy.gr, цитирано от Dariknews.bg.

В интервюто си Пайат споменава изказването на посланичката на САЩ в София Херо Мустафа на Петия енергиен форум за Югоизточна Европа, проведен в Солун на 10 септември.

На него Мустафа, както е цитирана от сайта, е заявила: “Енергийната сигурност е и национална сигурност. Ако България успее да диверсифицира източниците си на енергия, това означава една по-силна България, един много по-силен регион.

Интерконекторът Гърция-България (IGB) е най-важното нещо, което можем да направим през следващите месеци за региона”, защото той “е много важен за диверсификацията на източниците на енергия и освобождаването от зависимостта му от Русия”.

Русия вече създава проблеми. Чухте изказването на Херо Мустафа на Петия енергиен форум за Югоизточна Европа за IGB и е явно, че има сили в България, които не искат IGB да успее, заявява Пайат.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено