Открийте ни и в

САЩ

В Илинойс е имало огнища на коронавирус в 44 училища; щатът отказва да ги посочи

Общо 8 668 деца от Илинойс на възраст от 5 до 17 години са тествани положително за вируса от 15 август до 2 октомври

публикувано

на

училище в Хайууд, Илинойс, където учат присъствено; сн.: БТА/АП

Близо два месеца след началото на учебната година служители на общественото здраве в Илинойс заявиха, че са проверили огнищата на COVID-19 в поне 44 училищни сгради в щата, но отказаха да кажат къде са се случили тези случаи и признаха, че може да не знаят пълния обхват на разпространението на вируса в училищата.

За разлика от много други щати, Илинойс не публикува броя на случаите, свързани с училищата или кои училища са били засегнати.

Администрацията на Прицкър издаде съвети за безопасен Хелоуин в Илинойс

При повече от 1800 държавни училища, които работят присъствено поне на половин работен ден и неизвестен брой частни училища, огнищата представляват малка част от общия училищен контингент в Илинойс показва анализът на щата. Повечето огнища са малки – два или три случая във всяко училище. Общо 105 ученици и 73 служители в държавни и частни училища са засегнати.

Щатските здравни служители заявиха, че много случаи на COVID-19, наблюдавани сред деца, са свързани със събирания извън училище и други събития в общността, като същевременно признават, че проследяващите контактите вероятно са пропуснали някои случаи.

В Илинойс: Удължиха срока за подновяване на шофьорските книжки с още 3 месеца

Общо 8 668 деца от Илинойс на възраст от 5 до 17 години са тествани положително за вируса от 15 август до 2 октомври, съобщиха здравните служители. Това прави около 180 нови инфекции сред децата всеки ден. Между март и началото на август има 11 953 потвърдени случая на COVID-19 сред децата, средно около 72 на ден. По-малко от пет деца в училищна възраст са починали от болестта, според департамента за общественото здраве на Илинойс.

Дори родителите, училищните ръководители и други организации в щата да настояват за по-голяма прозрачност на случаите, свързани с училищата, здравният отдел на Илинойс заяви тази седмица, че продължава да преценява дали да публикува данни за огнища в училищата, и няма срокове, за да реши дали да започне с изнасянето на данни или не.

Епидемията в училище се определя, когато има два или повече потвърдени случая в рамките на 14 дни от началото на симптомите при хора, които не споделят домакинство и не са имали близък контакт в друга обстановка.

В Илинойс учениците и служителите в около 25% от училищните райони работят изключително присъствено. В Чикаго учениците са на дистанционно обучение.

Между 16 август и последната седмица на септември има 15 464 потвърдени случая на коронавирус сред хора под 20 години. Но за същия има документирни само 178, свързани с училищата, където децата са напо-малка възраст. Това означава, че повечето от случаите са сред колежаните.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА