Открийте ни и в

Канада

Изборите на 11 юли: Колко секции и къде ще бъдат открити в Канада

Вижте адресите, където можете да пуснете своя вот

публикувано

на

Канада даде съгласие за разкриване на 16 избирателни секции за изборите за народни представители на 11 юли 2021 г. Това съобщиха от Генералното консулство в Торонто.

На 17 юни 2021 г. Департаментът на външните работи, търговията и развитието на Канада ни информира с нота, че дава съгласието на страната за откриване на 16 избирателни секции на нейна територия във връзка с произвеждането на избори за народни представители на 11 юли 2021 година. В нотата се уточнява, че не се възразява срещу откриването на избирателни секции в двете дипломатически представителства на България в Отава и Торонто, както и в почетното консулство във Ванкувър.

По изключение се дава разрешение за разкриване на СИК и в следните населени места извън задграничните ни представителства: Монреал, Брамптън, Калгари, Квебек, Вон, Китченер, Ниагара Фолс, Едмънтън и Уинипег. Канадската страна посочва изрично, че на намиращите се извън задграничните ни представителства населени места, в които по изключение се предоставя разрешение за разкриване на СИК, няма да бъде предоставян специален статут и те няма да се ползват с неприкосновеност в рамките на периода на гласуване. Осигуряването на обществената безопасност и сигурността на  помещенията, където ще се гласува, следва да бъде обезпечено от страна на дипломатическите и консулските ни представителства.

Над 70 секции отварят в САЩ за изборите на 11 юли

Даденото съгласие от канадска страна за разкриване на посочените СИК не освобождава задграничните ни представителства в Канада от задължението за спазване на приеманите на федерално и провинциално равнище решения и мерки с оглед ограничаване разпространението на КОВИД-19. Във връзка с изпълнение на изискванията на чл. 13, ал. 3 от Изборния кодекс предоставяме списък на отправените до ДП-Отава и ГК-Торонто предложения за местоположение на избирателните секции, за разкриването на които посолството поиска и получи разрешение от канадската страна:

 

–       325 Stewart Str., KIN 6K5, Ottawa, ON –  Embassy of Bulgaria to Canada;

–       65 Overlea blvd., M4H lPl, Toronto, ON – Consulate General of Bulgaria in Toronto (две секции);

–       2571 Smith Street, Richmond, BC V6X 2J1 – Office of the Honorary consul of the Republic of Bulgaria in Vancouver;

–         1191 Boul. Sauve Est, H2C 1Z8, Montreal, QC – Bulgarian Orthodox Church „St. Ivan Rilski“

–         1555 Steeles Ave W, L6Y 5J9. Brampton, ON – Bulgarian Orthodox Church „St. Dimitar“

–         404 Meredith Rd NE, T2E 5A6, Calgary, AB – Ukrainian Orthodox Church „St. Vladimir“

–          5225 Cote des Neiges, Montreal, QC H3T 1Y1 – Hotel Terrace Royale;

–          212 Boul. Churchill, Greenfield park, QC J4V 2M4 – Salle de Reception;

–          5330 Boul Payer, Saint-Hubert, QC J3Y 8L3 – Euroservice;

–          801, 4е Rue, bureau 204, G1J 2T7, Quebec (Quebec) – Center Horizon;

–          Vaughan, 11 Interchange Way, Vaughan, ON – Residence Courtyard Inn by Marriott;

–          5-407 Gage Avenue, Kitchener, ON N2M 5E1 – Store;

–          4871 Willmott St, Niagara Falls, ON L2E 1Z5 – St. John’s of Rila Bulgarian Eastern Or-thodox Church;

–          10017-179A Street NW, Edmonton, AB T5S 2L4 – Best Western Plus.

–          580 Talbot Ave, Winnipeg, MB R2L 0R6 – Saint Sava Serbian Orthodox Church.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Канада

Бивш служител на космическата агенция на Канада обвинен заради сътрудничество с китайска фирма

Агенцията първо е започнала вътрешно разследване и ограничила достъпа да информация, преди да предаде случая на полицията

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Канадската полиция повдигна обвинения на бившия член на Canada Space Agency (CSA) заради работа от името но китайска аерокосмическа компания. 61-годишният инженер Уанпин Жен в предаване на доверие от обществен служител.

Обвинението е резултат от разследване на Кралската канадска конна полиция, съобщиха от CSA. Според разкритите от полицията факти Жен е използвал своя статус на инженер в агенцията, за да договаря споразумения за разполагане на съоръжение на сателитна станция в Исландия. Разследването твърди, че е действал от името на китайска аерокосмическа компания.

„Канадската космическа агенция е част от критичната инфраструктура на страната и представлява стратегически интерес, който трябва да бъде защитен“ – се казва в изявление на полицията.

В Канада е произведена първата в света ваксина срещу COVID-19 на растителна основа

Обвинението твърди, че престъплението е извършено между 1 юли 2018 г. и 30 май 2019 година.

Според CSA той е освободен от работа там през 2019 г. заради опасения около неговите части дейности извън трудовите му задължения. Агенцията първо е започнала вътрешно разследване и ограничила достъпа да информация, преди да предаде случая на полицията.

Жен е бил арестуван във вторник и освободен при задължение да се яви пред съда на 15 декември.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Канада препоръча младите мъже да не се ваксинират с Moderna

Докладваните случаи на рядкото усложнение миокардит сред момчета и млади мъже достигат 15.9 на 100 000 за Modernа и едва 2.6 на 100 000 за Pfizer.

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

След като милиони млади канадски мъже са били инжектирани с милиони дози Moderna, сега се препоръчва на тези между 12-29 вече да не го правят, съобщи Blacklock’s Reporter.

Националният консултативен комитет по имунизация цитира рядка, но тревожна честота на сърдечно възпаление. В актуализирана препоръка, данни от други страни сочат по-висока честота на миокардит или възпаление на сърцето при ваксинация с Moderna в сравнение с ваксините на Pfizer-BioNtech.

„Това, което сме виждали предимно по отношение на честотата на миокардит при бустерните дози, е доказателство от Израел“, каза д-р Матю Тунис, изпълнителен секретар на Консултативния комитет.

Данните показват, че 4 001 958 канадци вече са получили доза от Moderna. Агенцията за обществено здраве заяви, че знае за 1376 случая на миокардит, обикновено включващи мъже на възраст до 27 години.

„За лица на възраст от 12 до 29 години, получаващи първична серия ваксина срещу Covid-19, използването на Pfizer-BioNtech е за предпочитане пред Moderna, за да започне или продължи“, пише Консултативният комитет.

За млади мъже, ваксинирани с Pfizer се препоръчва и поставяне на дозите с интервал от осем седмици.

„По-дългият интервал между дозите е свързан с по-висока ефективност на ваксината и потенциално намалява риска от миокардит“, пише консултативният панел, добавяйки: „Рискът от повторна поява на миокардит след получаване на допълнителни дози от която и да е от разрешените ваксини срещу COVID-19 е неизвестен по това време. Много малко случаи на повторна ваксинация при тези лица са описани в публикуваните проучвания.“

FDA предупреди за редки случаи на сърдечно възпаление след ваксините на Pfizer и Moderna

Данните показват, че честотата на сърдечно възпаление при млади мъже и момчета, които са получили първоначални инжекции на Moderna, е 3 на 100 000 дози в сравнение с 1,9 на 100 000 за Pfizer-BioNtech.

„Съобщените нива на миокардит сред мъже на възраст от 18 до 29 години след втората доза ваксина са 15,9 на 100 000 за ваксината Moderna и 2,6 на 100 000 за Pfizer“, се казва в актуализираните препоръки.

Младите мъже и момчета, които са потърсили лечение за сърдечни проблеми, обикновено се възстановяват, каза комисията.

Докладът цитира данни от САЩ, според които повечето пациенти, 91%, се възстановяват след три месеца.

Агенцията за обществено здравеопазване заяви, че сред 30,2 милиона канадци, които са направили различни видове ваксини срещу COVID-19, е съобщено за  27 747 „нежелани събития“. Общо 6443 са оценени като сериозни.

Смъртните случаи са 243 по официална оценка. „Въпреки че тези смъртни случаи са настъпили след ваксинация с ваксина срещу COVID-19, те не са непременно свързани с ваксината“, се казва в изявление на Агенцията за обществено здраве.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Канада също обяви бойкот на Олимпиадата

САЩ, Обединеното кралство и Австралия вече обявиха същото решение

публикувано

на

Виж цялата статия

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви дипломатически бойкот на предстоящите Зимни олимпийски игри през 2022г. в Пекин.

На игрите няма да присъстват официални дипломатически лица. Канадските спортисти все още имат право да се състезават.

САЩ, Обединеното кралство и Австралия вече обявиха, че няма да изпращат официални делегации на игрите – колективен знак към Китай, че нарушаването на човешките права не остава незабелязано.

Пред репортери Трюдо каза, че правителството е „изключително загрижено“ от „повторни нарушения на правата на човека, извършени от китайското правителство“.

Той каза, че Канада ще изрази недоволството си от нарушенията на правата на човека. Трюдо добави, че Канада ще покаже недоволството си от комунистическия режим, като не изпрати официални лица.

Попитан дали очаква ответна реакция от Пекин, Трюдо заяви, че режимът „не трябва да се изненадва“ от тези действия.

„От месеци се координирахме и обсъждахме въпроса с нашите съюзници“, каза той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА