Открийте ни и в

Интересно

В китайски хотели проверяват с чип чисти ли са чаршафите

публикувано

на

Нова услуга в Китай дава възмжност да се провери със смартфон дали чаршафите са чисти.

Пералня в град Ухан вече предлага услугата да оборудва чаршафи и хавлиени кърпи с безконтактни чипове за радиочестотна идентификация, с които да се проследи дали са изпрани, съобщава Франс прес.

Миналата година на голяма популярност се радваше видео, на което служители на няколко луксозни хотела бършат чашите в стаите със същите парцали, които използват за чистене на тоалетните.

Това предизвика скандал в Китай и се наложи няколко петзвездни хотела, сред които „Риц-Карлтън“, да поднесат своите извинения. Скандалът извади на светло липсата на достатъчно хигиена в някои скъпи хотели.

Чиповете отчитат кога за последно е бил изпран съответният артикул, а клиентите могат да извлекат информацията от тях, като сканират QR код, изобразен на чаршафите и хавлиените кърпи.

Според базираната в Пекин фирма „Блускай Ти Ар ЕС“, разработила технологията чиповете могат да издържат на температури до 180 градуса и 200 пранета.

Facebook Коментари

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

Проветряването не намалява мръсния въздух в помещенията

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Pixabay

Проветряването на домовете ни не е толкова ефикасно колкото си мислим. Химикалите, освободени по време на чистене и готвене, остават по стените, мебелите и други повърхности, вместо да бъдат отнесени, когато отворим прозореца, съобщи сп. „Ню сайънтист“.

Учени от университета на Торонто изследваха задържането на 18 често срещани химикали в помещенията в псевдокъща. Някои от тях като карбоксилната киселина, се освобождават при готвене, други – при чистене. Дали с натрупването по повърхностите стават вредни, още не е известно.

Тези химикали са летливи – изпаряват се във въздуха. Специалистите са искали да установят дали се задържат по повърхностите. За целта доброволци са имитирали ежедневни домакински дейности, а след това учените са измервали наличието на 18-те химикала във въздуха, проветрявали са помещенията и отново са правели измервания.

Проветряването за 15 и дори за 30 минути не променило никак ситуацията. Химикалите скоро след това достигали същите нива. Нивата на химикалите в домовете не са толкова високи, че да предизвикват притеснения. Те обаче се увеличават след готвене или чистене.

„Съвременните домове са с все по-добра изолация, защото се стремим да запазваме енергията – каза Франк Кели от лондонския „Кингс колидж“. – Това може да е лошо за качеството на въздуха, освен ако не бъде предвидена механична вентилационна система“.

 

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Най-сърдитото бебе на света – изродено. За какво ли се мръщи Изабела?

публикувано

на

Виж цялата статия
Снимка: Facebook

Обичайната практика при раждането на всяко едно бебе е то да изплаче в първите си мигове след идването на бял свят.

Не такъв обаче е случаят с Изабела, която още с раждането си се превърна в най-коментираното бебе в социалните мрежи в Испания.

Щом излиза от утробата на майка си, новороденото не изплаква, а вместо това се появява с намръщена физиономия и със скръстени ръце, сякаш чака обяснение за нарушеното си спокойствие.

Първоначално майката на Изабела е помислила, че фотографът е поставил нещо на лицето на дъщеричката ѝ, но впоследствие узнала, че снимките не са били подправяни с каквито и да е филтри и това е била истинската реакция на дъщеря й.

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Ричард Брансън пуска круизна линия за младежи

публикувано

на

от

Виж цялата статия
сн. ship-technology.com

Основателят на „Върджин“, сър Ричард Брансън, навлиза в нова бизнес територия като стартира собствена круизна линия.

60 000-тонният круизен кораб, който носи името Scarlet Lady, ще бъде насочен към младото поколение.

Първият плавателен съд от круизната линия на Брансън разполага с йога палуба и студио за татуировки, съобщава Learnbonds.

По света круизната индустрия процъфтява, като броят на пътниците почти се удвои през последното десетилетие от 17,8 милиона през 2009 г. до прогнозни 32 милиона през 2019 година, според Международната асоциация на круизните линии.

Последният доклад за круизната индустрия разкрива, че вече има 55 круизни линии в световен мащаб с общо 278 океански кораба и още 19, които ще дебютират през 2020 г., включително Scarlet Lady. Круизната индустрия е на стойност 150 милиарда долара в световен мащаб и поддържа 1 177 000 работни места.

Марката Virgin се разклони в много сектори, предлагащи широка гама от продукти и услуги, включително пътувания, здравни клубове, телевизия, банкиране и разбира се, полети.

Почти безкрайният списък на марките Virgin включва книгите Virgin (издателство), Virgin Atlantic (самолетни пътувания), Virgin Care (здравеопазване), Virgin Active (фитнес зали), Virgin Mobile (комуникации) и Virgin Money (заеми, ипотеки и инвестиции).

Този скорошен ход в круизния бизнес беше идея, която се е появила много отдавна, според Брансън. Той каза, че от младостта си има идея да започне собствена круизна линия.

„Мечтаех да започна своя собствена круизна линия още от двадесетте си години и се вълнувам, че моментът е настъпил. Scarlet Lady е наистина специална и ние работихме с някои от най-търсените дизайнери, художници и архитекти в света, за да създадем изключително впечатление“.

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada