Открийте ни и в

Български истории

В неизвестност от дни: Какво се е случило с Петко от Чикаго?

27-годишният българин е забелязан за последно на 16 декември

публикувано

на

Петко Янков е в неизвестност от 16 декември.

Българин от Чикаго е в неизвестност от дни, а всички опити на полицията и близките му да го открият засега не дават резултат. 27-годишният Петко Янков е забелязан за последно на 16 декември сутринта.

В неделя екипи на полицията на Чикаго, на парка „Форест презърв“ и представители на отдела по национална сигурност участваха в претърсването на парка Catherine ChevalierWoods, в който предполагат, че младежът е отишъл, след като е излязъл от вкъщи. Полицейските кучета обаче постоянно откриват следи от Петко, тъй като той често е ходил в парка. Това затруднява издирването на младия българин.

Последно Петко Янков е видян в четвъртък рано сутринта в апартамента, в който живее с майка си на улица W Summerdale Avenuе в Чикаго.

Последно 27-годишният Петко е видян от майка му в четвъртък сутринта, когато тя отива на работа, в апартамента им, който е на метри от парка. Когато се връща следобеда

синът й вече го нямало

Търсят Петко с кучета и хеликоптери в парка в Чикаго

„Тя се връща от работа и вижда, че вратата е заключена само с едната ключалка и се усъмнява. През това време му звъни по телефона, той не отговаря. Като влиза в апартамента, намира телефона на масата, търси го из апартамента – няма го. Започва да разглежда другите му вещи, оставени са всичките му документи – ID, шофьорска книжка, кредитни карти, всичко, което носим в портфейла си“, разказа за BG VOICE бащата Неделчо Янков.

Бащата на Петко – Неделчо Янев – се опасява от най-страшното.

Апартаментът, в който Петко живее с майка си в Чикаго, се намира на улица W Summerdale Avenuе.

Родителите подозират, че той се е заключил и решил да отиде в близкия парк Catherine Chevalier Woods, който познавал добре.

„Той дойде на 9 годинки, почти

 всеки ден ходихме в парка

да се разхождаме, играем футбол, на риболов“, казва Неделчо Янков. Момчето е живеело с майка си само на няколко метра от парка.

Петко Янков, както и родителите му, са родом от Стара Загора. Семейството идва в Чикаго през 2003 година.

Издирват българин в Чикаго

„Това, от което се опасявам, е, че той е отишъл в един по-добър свят“, казва бащата Неделчо Янков.

Няколко полицейски агенции участват в издирването на Петко Янков.

Властите ще се опитат да използват и специален хеликоптер с термосензор, който засича топлината на човешкото тяло от въздуха. Заради трафика от близкото летище O’Hare обаче не е ясно дали това ще е възможно. Властите се съмняват и доколко ще е успешно, ако се е случило най-лошото и температурата на тялото му се е изравнила с тази на околната среда.

В понеделник Петко успешно е завършил бакалавърската си степен по кинезиология – специалност, която съчетава кинезетерапия и диетология от University of Illinois in Chicago. Семейството е планирало да празнува дипломирането, но вместо това сега участва в операцията по издирването.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА