Открийте ни и в

Политика в САЩ

В очакване: Ще пратят ли републиканските губернатори камиони с мигранти към градовете на демократите

Белият дом очаква и се подготвя за възможността консервативните губернатори на Тексас и Флорида – Грег Абът и Рон Десантис – да изпратят групи към различни градове в САЩ

публикувано

на

Ще стовари ли Тексас мигранти в други щати?

Администрацията на Байдън продължава да следи отблизо възможността републикански губернатори на щати да транспортират без предупреждение групи мигранти в градове, управлявани от демократите, съобщи CNN, като се позова на сведения от служител на администрацията.

Той е подчертал, че Белият дом очаква и се подготвя за възможността консервативните губернатори на Тексас и Флорида – Грег Абът и Рон Десантис – да изпратят групи към различни градове в САЩ, както и че няма основания да се допуска, че те са приключили с тези свои действия.

Напрежението нараства, след като тази седмица щатските служители в Делауеър се вдигнаха по спешност да извършват приготовления заради сведения и летателни планове, които предполагаха, че самолет с мигранти на борда ще литне от Тексас и ще се приземи в родния щат на президента Байдън. Към четвъртък следобед администрацията няма нови данни за самолети, които готвят потенциални полети с мигранти към Делауеър, каза държавният служител за медията.

Embed from Getty Images

За да подпомогне градовете, които особено остро страдат от притока на мигранти, администрацията посочи, че Federal Emergency Management Agency вече има специален регионален отговорник, посветен на проблемите на Чикаго, Ню Йорк Сити и Вашингтон, окръг Колумбия.

Embed from Getty Images

Един от главните проблеми, които служителите на Federal Emergency Management Agency се опитват да улеснят, е реимбурсирането по най-експедитивния начин на разходите зап справянето с притока на мигранти.

Секретен параграф в указа на Путин позволява мобилизация на милион души (ВИДЕО)

Администрацията осъзнава, че преминава през период на предизвикателство поради комбинирания натиск на рекордния брой хора, пристигащи на границата на САЩ и заканата на републиканските губернатори да разпращат мигрантите към определени градове. Според говорител на Белия дом администрацията “ще продължи да прави всичко, което може, в подкрепа на градовете, докато губернаторът Абът и губернаторът Десантис преднамерено създават хаос и объркване с грубите си политически каскади”.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено