Открийте ни и в

България

В петък: Символично поклонение пред Татяна Лолова в Сатиричния театър

На 26 март от 11 до 13 ч в театъра ще има кът с нейна снимка и книга за съболезнования, където всички могат да положат цвете

публикувано

на

Сн.: БТА

Поклонението пред отишлата си комедийна актриса Татяна Лолова ще е в тесен семеен кръг, но всички, които искат да си вземат символично сбогом с нея, могат да сторят това в петък, в Сатиричния театър “Алеко Константинов”, на чиято сцена грееше усмивката й дълги години.

На 26 март от 11 до 13 ч в театъра ще има кът с нейна снимка и книга за съболезнования, където всички могат да положат цвете и да напишат няколко реда в нейна памет.

Сн.: БТА

Лолова почина на 22 март в “Пирогов” заради сърдечни усложнения от Covid-19. Тя бе на 87 години, но бе изключително жизнена и активна с ролите си.

Пирогов: Татяна Лолова е починала от мозъчносъдово заболяване след COVID-19

“Твоята усмихната енергия винаги ще остане при нас!”, допълват колегите на неповторимата актриса, която е сред основателите на Сатиричния театър.

Татяна Лолова ще стане посмъртно и носител на наградата на Съюза на артистите за изключителен принос към българската култура и театър. Решението тя да бъде отличена е било взето още през февруари. Тя не е знаела за това и сега, за съжаление удостояването ще стане посмъртно, каза пред БНТ председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Сн.: БТА

“Таня беше толкова усмихнат човек, че няма как да не се усмихнеш и ти. Тя излъчваше такава воля за живот, дори след като загуби Славе и някак ти става мило на душата, като си спомниш за такъв човек”, каза Мутафчиев.

“Изключителна актриса! Няма думи за такъв талант и кариера както в театъра, така и в киното”, сподели пред телевизията кинокритикът проф. Божидар Манов.

„Велика жена, такъв чар“. Скръбта на актьорите за Татяна Лолова

Тя имаше огромен комедиен талант, но беше и изключително добър човек с огромно чувство за самоирония, коментира още той.

Сн.: БТА

Сн.: БТА

“Има много актьори с дълга кариера и десетки роли, но тези със среден талант някак пригаждат ролите към себе си. Но актриса като Татяна Лолова – с аурата на огромния си талант тя така осветява ролите си, че те стават бляскави и не се забравят”, каза кинокритикът.

Татяна Лолова ще получи посмъртно "Икар" за цялостно творчество

“При нея имаше нещо вродено – да те посрещне с усмивка. Българинът като не му е добре, няма да е така… но при нея такова нещо не съществуваше – когато те види, тя те приема и тръгва един разговор… Таня беше велика жена! Тя беше едно чудовище на сцената, страхотна артистка, с такъв чар! А колко красива беше преди години, тя и накрая си остана красива с годините си”, каза актьорът Светослав Пеев.

Жена – слънце, човек с такава усмивка, че може да ти каже всичко! Всичко беше истинско при нея, всичко което правеше, допълни той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено