Открийте ни и в

СВЯТ

В Словения без COVID сертификат не може да се зарежда бензин

Засега правителството освобождава шофьорите в международния транспорт на задължителни изисквания за здравен ковид тест

публикувано

на

Първият ден от прилагането на по-строги мерки за борба с коронавируса в Словения преминава с отделни протести от неваксинираните, но без инциденти.

Най-голямото недоволство е с шофьорите, които не могат да зареждат гориво на бензиностанции без здравен сертификат.

Повечето дистрибутори стриктно спазват правилата за статуса на РСТ (болен, ваксиниран, тестван), приети от правителството в събота, което означава, че горивната помпа се активира само когато шофьорът докаже с документи, че е преминал Covid-19, е ваксиниран или има отрицателен тест не по-стар от 48 часа.

Според словенските медии, поради такава процедура, движението на бензиностанциите е било по-голямо един ден преди въвеждането на новите мерки.

Единственият инцидент, свързан с новите правила за зареждане с гориво, се случи тази сутрин в Брезице, където шофьор, недоволен от обяснението, че не може да си набави гориво без сертификат, заключи автомобила си на място и така е блокирал останалите.

Поради постъпката му е била извикана полиция и “паякът” е изтеглил автомобила му.

С датата на прилагане на новите правила правителството освобождава шофьорите в международния транспорт на задължителни изисквания за здравен ковид тест.

Те все още могат да зареждат гориво без големи ограничения, освен че трябва да носят маска, когато плащат на бензиностанцията.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА