Открийте ни и в

Канада

В чест на Трети март: Чикаго и Торонто ще издигнат българското знаме, а Ниагара ще грейне в неговите цветове

За първи път в Лос Анджелис, сградата на общината (City Hall), ще бъде осветена в цветовете на националния трибагреник на страната ни

публикувано

на

“Отбелязваме Националния ден на България във време на война. Хуманитарна и миграционна криза, цивилни жертви и разрушения в Европа се превърнаха в неподозирана реалност”. По този повод  се отменят организираните тържества. Това съобщиха от Генералното консулство на Република България в Торонто
Националният празник ще бъде отбелязан със следните инициативи: Осветяване на водопада Ниагара Фолс, осветяване на сградата на парламента в гр. Виктория, Британска Колумбия и осветяване на сградата на общината и един от мостовете в гр. Ванкувър, което за втора поредна година е доказателство за добрите отношения между Република България и Канада. Знамето на България ще бъде издигнато в градовете Торонто, Ниагара Фолс, Китченер, Калгари, Реджайна, Ню Уестминстър и Уинипег.
Премиерът на провинция Онтарио отправи специално обръщение към българската общност във връзка с Националния ни празник.
Една от най-старите български традиции в Чикаго – издигането на родния трикольор по случай националния празник 3 март, ще бъде  продължена и тази година. Тази традиция датира от средата на миналия век. За поредна година българският флаг ще се издигне на Дейли плаза в центъра на Ветровития град. Традицията по издигането на българския флаг във Ветровития град датира от 1960 г., когато група българи се срещат с тогавашния кмет Ричард Дж. Дейли. Впечатлен и разчувстван от историята на България, той издава прокламация, с която обявява 3 март за Български ден в Чикаго.
В чест на националния празник за първи път в историята на Лос Анджелис, сградата на общината (City Hall) ще бъде осветена в цветовете на националния трибагреник на страната ни. Осветяването ще започне на 3-ти март в 18:00 ч. и ще продължи през цялата нощ.
BGVOICE ще отрази празинка на живо и ще ви направим съпричастни с всяко едно отбелязване

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено