Открийте ни и в

България

ГАЛЕРИЯ: В памет на Максим Минчев: БТА преименува мултимедийния си център

„Чрез зала “Максим” той остава с нас в БТА“, каза новият директор на Агенцията Кирил Вълчев

публикувано

наМултимедийният център на БТА бе кръстен на името на дългогодишния генерален директор на агенцията – Максим Минчев.

„Тъй като Минчев беше инициаторът за създаването преди две години на това уникално пространство, това е съвсем логично“, каза на представянето Георги Лозанов.

Новият шеф на БТА Кирил Вълчев отбеляза, че е важно в България да има приемственост и благодари посмъртно на Максим Минчев, че е съхранил БТА през всичките години.

От COVID-19: Почина генералният директор на БТА Максим Минчев

„Чрез зала “Максим” той остава с нас в БТА“, каза Кирил Вълчев при откриването на мултимедийния център вече с новото му име.

В памет на Минчев, на церемонията бе излъчен мемориален филм, посветен на него, с режисьор Евгения Косева, а оператор е Кристиян Минчев – синът на бившия генерален директор на БТА.

Колеги на Максим си спомниха за делото му, както и за прочутите срещи на българските медии, които организираше зад граница всяка година. С това си дело Максим успя да превърне над 100 българоезични медии по света, които не знаеха една за друга, в една отдадена общност, каза Георги Лозанов.

Максим Минчев почина на 15 ноември 2020г. след кратко боледуване от коронавирус. През последните дни от живота си той беше в болница заради усложнения.

Той беше създателят и двигателят на Срещата на българските медии по света, която се организира вече 15 години и голям приятел на BG VOICE.

 Най-четено