Открийте ни и в

СВЯТ

ГАЛЕРИЯ: Иран погреба с военни почести убития ядрен физик (СНИМКИ)

Властите смениха на няколко пъти версиите за начина, по който е бил убит Фахризаде. Но не и за виновника – според тях Израел

публикувано

наТехеран погреба с държавни почести учения, основал иранската ядрена програма, и заплаши с отмъщение. Мохсен Фахризаде беше убит при нападение в петък.

С церемония в министерството на отбраната Иран се поклони пред ядрения физик, работил според някои и за създаването на атомно оръжие.

Властите смениха на няколко пъти версиите за начина, по който е бил убит Фахризаде. Но не и за виновника – според тях Израел.

Иранският ядрен учен бил убит с управлявано с дистанционно оръжие

„Никое престъпление, никой терористичен акт няма да остане безнаказан от иранския народ. Ние ще преследваме и ще накажем отговорните“, заяви министърът на отбраната на Иран Амир Хатами.

Според анализатори ликвидирането на учения е послание от Израел към новоизбрания за президент на Съединените щати – да не се връща в иранската ядрена сделка.

Джо Байдън обеща, че ще присъедини отново страната си към споразумението, от което Тръмп се изтегли под аплодисментите на Тел Авив.

Сн.: АП/БТА

Сн.: АП/БТА

Сн.: АП/БТА

Сн.: АП/БТА

Сн.: АП/БТА

Сн.: АП/БТАНай-четено

Предишна публикация:
Майкъл Джордан дари 2 милиона долара на хранителни банки

Легендата на НБА а обеща да дари 100 милиона долара на организации, посветени на борбата за расово неравенство.

Затвори