Открийте ни и в

Интересно

ГАЛЕРИЯ: Кралица Елизабет II направи рицар 100-годишния капитан Том

Ветеранът от Втората световна война набра 33 млн. лири, като обиколи сто пъти с проходилката, с която се движи, градината на дома си през април тази година. Мур ги дари на британското здравеопазване

публикувано

наКапитан Том Мур, който стана национален герой във Великобритания, набирайки средства за здравната служба, получи рицарска титла от кралица Елизабет Втора.

Мур, който е на сто години, бе отличен за повдигане на духа на нацията в разгара на пандемията от новия коронавирус и за това, че с усилията си събра 33 милиона британски лири за британското здравеопазване.

Ветеранът от Втората световна война набра средствата, като обиколи сто пъти с проходилката, с която се движи, градината на дома си през април тази година.

Кралица Елизабет Втора го произведе в рицар на церемония в двореца Уиндзор, като използва според традицията сабята, с която се извърша ритуала.

 

Сн.: АП/БТА

 

Сн.: АП/БТА

 

Сн.: АП/БТА

 

Сн.: АП/БТА

 

Сн.: АП/БТА

 

 Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada

Повече в Великобритания, Кралица Елизабет II, рицарско звание
Руските опити за кражба на разработка на ваксина не са нанесли щети

Русия отхвърля британските твърдения.

Затвори