Открийте ни и в

КРИМИ

ГДБОП и Европейската прокуратура разбиха схема с източване на европейски пари в Петрич

Двама от участвалите в схемата са задържани в Обзор по време на земеделски семинар

публикувано

на

ГДБОП и Европейската прокуратура разбиха схема с източване на европейски пари в Петрич

Мащабна операция на ГДБОП и Европейската прокуратура разкри организирана престъпна група, злоупотребявала с европейски средства по земеделски програми в Петрич, съобщава БТВ.

Двама от участвалите в схемата са задържани в Обзор по време на земеделски семинар.

През 2020 година в ГДБОП-МВР са пристигнали данни, че в община Петрич функционира организирана престъпна група, осъществяваща дейност, изразяваща се в неправомерно предоставяне и усвояване на субсидии за отглеждане на земеделски култури, пасища, програми за отглеждане на животни, както и по оперативни програми за използване на пасища и мери.

Според постъпилата информация част от лицата, които от години неправомерно получават и управляват парични средства под формата на субсидии, предоставяни на България от фондовете на ЕС, както и печелят проекти по оперативни програми са: Началникът на Общинска служба „Земеделие“ – Петрич, други служители на общинската служба, техни роднини и приближени лица.

Установено е, че всяка година лицата, осъществяващи гореописаната престъпна дейност прогресивно увеличават декларираните площи и животни, респективно се увеличават и сумите, които получават под формата на субсидии. Също така се разкрива, че ръководителят на Общинска служба „Земеделие“ – Петрич и неговият брат са успели да усвоят чрез констативни нотариални актове по обстоятелствена проверка имоти с площ над 40 000 декара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА