Открийте ни и в

България

Гебрев за взрива в склада: Със сигурност не може да говорим за случайност

Бизнесменът отрече предположенията за български износ на оръжие за Украйна

публикувано

на

Емилиян Гебрев

Със сигурност не можем да говорим за случайност, но и не можем да кажем нищо, това трябва да направи прокуратурата, заяви по БТВ бизнесменът Емилиян Гебрев, собственик на компанията от оръжейни предприятия ЕМКО. Без да се ангажира с правене на конкретна връзка, той посочи, че само за няколко дни освен взрива край Карнобат е имало взривове в подобни обекти във Франция и Германия.

“Странни неща се случват на този свят” – подхвърли бизнесменът.

По думите на Гебрев по въпроса кой стои зад взрива в Карнобат трябва да се произнесат разследващите. Той каза, че няма сигурни нови данни, които би могъл да сподели, но изрази опасения за разследването:

“Единственото, което мога да кажа, е, че на базата на това, което наблюдавах, как се случват нещата, имам притеснения, че най-големите доказателствени материали се изземват. И аз не знам къде отиват те и какво ще стане с тях… Апелирам към вътрешния министър, ако е възможно и не е късно, тези доказателствени материали да не изчезнат или да се преоформят по някакъв начин.”

Емилиян Гебрев: Не изнасяме оръжия нито за Украйна, нито за Русия

Запитан за мнение относно различните теории за случая, включително за руски агенти, Гебрев отвърна:

„Тръгвайки от 2011 г. досега, минавайки през складовата база „Ловни дом“, минавайки през чешката складова база, минавайки през отравянията 2015 г., минавайки през признатите през зъби саботажи във ВЗМ-Сопот, не сме далеч от мисълта, но по това може да се произнесе единствено прокуратурата и след това да се потвърди със съдебно решение.“

Бизнесменът отрече предположенията за български износ на оръжие за Украйна. Той посочи, че от Минските споразумения насам България не е издала нито едно експортно разрешително за износ на оръжия за Украйна. Гебрев заяви, че се е уморил от тази пропаганда.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено