Открийте ни и в

Войната в Украйна

Генерал Мили: Малко вероятно е Украйна скоро да изгони Русия напълно

Той обаче направи уговорката, че е възможно някакво политическо решение в такава посока

публикувано

на

Генерал Мили: Малко вероятно е Украйна скоро да изгони Русия напълно

Mалка е вероятността Украйна в близко бъдеще да отблъсне Русия от цялата окупирана украинска територия, включително Крим, заяви председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили. На пресконференция в сряда той уточни, че Русия е окупирала около 20% от Украйна и че районите на Харков и Херсон,  които наскоро бяха освободени, са относително малки в сравнение с останалите окупирани земи.

“Вероятността за украинска военна победа, определена като изхвърляне на руснаците от цяла Украйна, включително и от Крим, е малка… Вероятността това да се случи в скоро време, не е голяма от военна гледна точка”, заяви Мили.

Той обаче направи уговорката, че е възможно някакво политическо решение в такава посока, което да включи изтегляне на руснаците.

В Сената започна борбата за закон в защита на еднополовите и междурасовите бракове

“Руската армия е пострадала зле. Когато преговаряш, искаш да го правиш във време, когато ти си в силата си, а опонентът е слаб. Възможно е, може би, да има и политическо разрешение (на кризата – бел. ред.). Всичко, което казвам, е има такава възможност. Това е всичко, което имам предвид” – заяви генералът.

Изявлението кореспондира с някои медийни съобщения за разделение в администрацията на Байдън относно Украйна. Мили изглежда настоява за бързо дипломатическо решение и след негови коментари миналата седмица на администрацията се налага да уверява украинското правителство и външните наблюдатели, че няма да натиска Украйна за задължителни преговори с Русия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено