Открийте ни и в

Любопитно

Геният на Сергей: Волга на дърва. Харчи чувал и половина на 100 км (ВИДЕО)

Създателят поставя инсталацията в багажника на колата

публикувано

на

Волга на дърва. Харчи чувал и половина на 100 км

Човешката изобретателност няма граници. У нас цените на горивата са високи и някойй по-находчив човечец може да вземе пример от Беларус. Геният на Сергей се пренесе върху ГАЗ-24 Волга. Жителят на грап Лепел модифицира легендарното возило по необичаен начин.

С помощта на импровизирани средства мъжът преустройва двигателя на колата, за да може да работи с дърва. Според ентусиаста неговата кола има нужда от чувал и половина дърва за да измине разстояние от сто километра.

В същото време „Волгата, движеща се на дърва“, е в състояние да ускори до 100 км/ч.

IQ 300! Историята на най-умния човек на Земята

Въпреки всички подобрения, тази Волга всъщност си се задвижва от фабричен 2.4-литров двигател. Класическият двигател с вътрешно горене може да работи на метан и пропан-бутан. Генераторният газ, който се получава от дървесината, се използва за изгаряне в цилиндрите. Подобен газ може да се получи чрез изгаряне на дърва при липса на въздух. На този принцип работи газовият генератор, модифициран от Сергей.

Създателят поставя инсталацията в багажника на колата, а торбите с дърва за огрев на задната седалка. За да не запалва често газовия генератор, по време на кратки пътувания, човекът използва обикновен бензин. След всяко пътуване е необходимо да се източи кондензът, който се отделя при изгарянето на дървата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено