Открийте ни и в

България

Георги Гьоков: Необходимо е да повишим ефективността на мерките за закрила на деца

Това каза министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков на среща с ръководители и експерти от дирекции Социално подпомагане в Пловдив

публикувано

на

Министър Георги Гьоков
Сн: БТА

Необходимо е да повишим ефективността на работата на отделите „Закрила на детето“ по случаите на деца, въвлечени в конфликти между родителите си. Това каза министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков на среща с ръководители и експерти от дирекции „Социално подпомагане“ в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на министерството.

„За Министерството на труда и социалната политика осигуряването на професионална подкрепа за специалистите, работещи в отделите „Закрила на детето“ е от изключителна важност. Те ежедневно се сблъскват с проблемите на децата, въвлечени в родителски конфликти, и носят тежката отговорност за тяхното разрешаване“, добави той.

Гьоков посочи, че въпреки трудностите е необходимо да се търсят възможности за намиране на ефективни решения, които гарантират правата и благополучието на децата, дори и когато заради неразрешими конфликти родителите не желаят да съдействат.

Гьоков: Минималната пенсия за трудова дейност и пълен осигурителен стаж не трябва да е по-ниска от 413 лева

На срещата бяха обсъдени и теми, свързани с родителското отчуждение като форма на емоционално насилие над дете, работата по случаи на непридружени малолетни и непълнолетни деца – чужди граждани и ролята на дирекциите „Социално подпомагане“ в процедурата за осиновяване. Акцент в дискусията беше и значението на работата на социалните работници за осигуряване на навременна защита и специализирана подкрепа за децата в риск, се посочва в съобщението.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА