Открийте ни и в

България

Георги Гьоков: Отпускаме 100 лв. за отоплителния сезон (ВИДЕО)

Над 70 000 души вече са подали заявления.

публикувано

на

“От Министерството на труда и социалната политика преценихме, че е целесъобразно да се отпуснат 20 лв. месечно или 100 лв. за отоплителния сезон на правоимащите лица и семейства.

България на второ място в ЕС по брой работещи, които не могат да си платят отоплението

Необходимите финансови средства в размер на 31 млн. лв за осигурени в рамките на бюджета на МТСП за 2022 г. Тези допълнителни средства са налични и няма пречка за тяхното изплащане.”

Това заяви социалният министър в оставка Георги Гьоков по време на пресконференция по-рано днес.

„Това налага приемане на неотложни мерки от страна на правителството, които да облекчат създалото се напрежение от повишените цени и да ограничат риска от увеличаване на социалното напрежение“, добави той.

Гьоков заяви, че се отчита динамиката на цената на енергоизточниците, която засяга и цените на основни стоки и услуги. Това рефлектира неблагоприятно върху най-уязвимата част от населението. 

С 200-300 лева могат да се повишат сметките за отопление на газ

Гьоков коментира, че към момента активно се приемат заявления за отоплителния сезон. Над 70 000 души вече са подали такива заявления и техните средства тази година ще бъдат със 100 лв. повече.

Георги Гьоков: Всеки пенсионер ще има минимум 10% увеличение на пенсията от 1 юли

„Това касае хората, които очакват подкрепа от държавата за отоплението през зимния сезон 2022-2023г.“, разясни министърът.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено