Открийте ни и в

България

Георги Кадиев: Все още не сме готови за влизане в Еврозоната

Икономистът коментира и темата за доходите на българите.

публикувано

на

Георги Кадиев

“Все още не сме готови за влизане в еврозоната. Влизането ни там ще доведе по повече вреди, отколкото ползи.” Това заяви в ефира на Нова телевизия икономиста Георги Кадиев.

Той смята, че България нямам как да е готова да приеме еврото до началото на 2024 г. Като главна причина за това Кадиев посочи високата инфлация, която не спира да расте в последните месеци. “Инфлацията трябва да е ниска по една формула – не повече от 1,5% от средното на трите най-ниски. В Германия са 7,6%, ние вече сме 14,4%”, поясни Кадиев.

Икономистът коментира и темата за доходите на българите. Според него те са важен фактор за влизането в еврозоната. Кадиев подчерта, че доходите ни са доста под средноевропейските.

“Ако си поставим цел да растем с 3% всяка година, ще влезем в еврозоната около 2035г., но ние нямаме такава цел в момента”, каза икономистът.

Георги Кадиев подчерта, че важна стъпка преди окончателното ни присъединяване в еврозоната е изготвянето на анализ, който да покаже как еврото би се отразило на гражданите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА