Открийте ни и в

Твоят глас 2022

ГЕРБ: Държавата е безизходица, ще трябват години да върнем доверието (ВИДЕО)

Стабилен бюджет трябва да е цел номер 1 на едно парламентарно мнозинство.

публикувано

на

Много е важно следващият парламент да намери формула за устойчив бюджет. Държавата е в безизходна ситуация по отношение на публичните финанси и в състояние на сериозен дефицит, който се финансира с дълг. Лихвите по него ще бъдат изплащани от нашите деца и внуци.

Под „вещото“ ръководство на Асен Василев приехме четири бюджета за една бюджетна година.

Това заяви Александър Иванов от ГЕРБ-СДСС по време на брифинг за финансовата политика и кризата в икономиката.

Внучката на Сталин - татуирана пънкарка от САЩ, която мрази Русия

Бюджетът за 2023 г., който да гарантира основните функции на държавата, трябва да е приоритетен. Трябва да има мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите.

Мерките за компенсациите за електроенергията са със срок на действие и трябва да се продължат.

Ако отпаднат компенсациите небитовите потребители ще плащат цена на тока над 1 000 лева.

Трябва да се вземат мерки и за високата цена на газа. Така ще се гарантира устойчивост и предвидимост на бизнеса. Не трябва да се повишават данъците в тази ситуация. Стабилен бюджет трябва да е цел номер 1 на едно парламентарно мнозинство.

Трябва да се търси изход от “гарантирания колапс”, оставен от предишното правителство. Следващото управление трябва да гарантира функционирането на държавата, казаха от ГЕРБ.

Сладко отмъщение: Певица отмъсти на бившия си, докато пее на сватбата му (ВИДЕО)

Правителството на ПП се е постарало да изгони почти всички чуждестранни инвеститори от България. Няма как българската икономика в тази тежка ситуация да продължи и да се развива, а БВП да нарасне само с 2%, допълни Десислава Трифонова.

Имаме драстичен срив в преките чуждестранни инвестиции, втора нулева година по публични инвестиции, които допълнително усилва кризите, коментира темата Томислав Дончев.

Деница Сачева допълни, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без увеличение на пенсиите.

Катастрофата е доста по-мащабна отколкото се очакваше преди 3-4 месеца. Добрата новина е, че ако не беше свалено това правителство, безизходицата щеше да бъде още по-мащабна. Едновременно с притеснения и с надежда мисля, че в рамките на няколко месеца може да бъде овладяно положението, каза Тома Биков.

“Аз съм човек с опит, правил съм десетки бюджети, винаги сме били на излишък, но такова чудо не съм видял!

Военен експерт: Ако няма Русия няма НАТО. Няма НАТО – няма господство на САЩ в Европа (ВИДЕО)

От няколко месеца алармираме, че всяка седмица се теглеше по половин милиард дълг, и то с все по-високи лихви. Миналата седмица изтеглиха 5 млрд. лв. с огромна лихва. Само преди няколко дни – 200 милиона – пак с огромна лихва.

Вчера, на 26-и, международните пазари вече не ни и искат.

Повече в България доверие нямат.

Дали ГЕРБ може, то ще трябват години да си върнем доверието.

Не става въпрос за месеци, имаме милиарди дългове и милиарди лихви.

Изтеглиха новия дълг на 4,13% лихва, което е 5 пъти по-високо отколкото когато ГЕРБ теглеше заеми в Ковид кризата.

Инфлацията е 20%, значи че поне с толкова трябва да се вдигнат заплатите на работниците. Това, при положение, че вчера едва събраха 150 млн. лв.

Какви  капиталови програми?! А днес РЗИ стачкуват за пари. Това да влезеш на такива лихви… Искам да ви предупредя, няма едно нещо, което да съм казал и да не се е случило. Ноември-декември ще влезем в такава дългова спирала… Това показва тотален крах на финансовата ни система. Виждате, в пъти паднаха инвестициите при Кирил и Асен заради корупцията .

Без секс от 27 години: 82-годишна баба наваксва в кревата с 36-годишен и се чувства „като девица“

Всички обещават, а вие ще чувате само думата “дайте”. Само че при 10% данък и при тази чудовищна инфлация, при това положение на международните пазари, то този, който поеме отговорността за управлението, трябва да знае, че след два-три месеца, ако няма разбирането на народа и подкрепата на политическата класа, още декември няма да има пари за пенсии, кеша няма да го има.

Представяте ли си, до това да сме довели ние? Да нямаме план за излизане от икономическата криза?! След “Промяната”: Два къси края трябва да ги вържем.

Това, което направиха Кирил и Асен, как ще купувате газ танкер по танкер?

За това трябва да има много голяма консолидация. Ако народът не осъзнае, че трябва да действа масирано и заедно… Както и че трябва да се понесе отговорността от всички, вкарали ни в тази криза.

Без секс от 27 години: 82-годишна баба наваксва в кревата с 36-годишен и се чувства „като девица“

Ами в Ямбол, Хасково, Стралджа има бедствено положение заради нелегалните мигранти. Докато Рашков се занимаваше с измислици, бежанските центрове се препълниха, говорим за десетки хиляди мигранти. Преди пет години за подобно явление щеше да има бунт. А сега се случват още и още кошмарни неща. Външна политика се прави с добри отношения със съседите!”, завърши лидерът Бойко Борисов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено