Открийте ни и в

България

ГЕРБ не харесват Изборния кодекс, БСП – липсата на COVID-помощи

“С всеки изминал ден партиите, които са на второ, трето и четвърто място разбират, че не са на първо”, коментира Тома Биков.

публикувано

на

ГЕРБ и БСП обясниха защо са бламирали работата на парламента. По-рано днес седмичната програма на депутатите не събра достатъчно гласове и не бе приета, което провали заседанието на Народното събрание.

“Не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание, в нея има лобистки текстове, но не и най-важните теми като социалните и икономически мерки”, каза Нинова.

“Изборните правила са важни, но по-важни са хората”, каза още соцлидерката. Тя отхвърли договорка с ГЕРБ и ДПС, които също гласуваха „въздържал се“ за програмата на парламента и така провалиха заседанието.

“Нашата грижа в момента са доходите, помощ за безработните, помощ за възрастните хора и икономически мерки, които да гарантират стабилност и растеж на българската икономика”, заяви още Нинова.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков обясни, че сред промените в Избирателния кодекс има опасни за демокрацията предложения.

Според Биков изборното законодателство, в което има фундаментални промени, е гледано за една нощ с минимален срок между първо и второ четене, което значи, че се цели много бърза и радикална промяна на целия изборен кодекс. По думите му се поставя под риск изобщо протичането на нормални избори след около два месеца.

“С всеки изминал ден партиите, които са на второ, трето и четвърто място разбират, че не са на първо. Уж бяха победители, но не могат да направят правителство, не могат да проведат заседание на Народното събрание. Започва сблъсък на фантазията с действителността, той ще продължи известно време, докато се проведат нови избори”, заяви Тома Биков в кулоарите на парламента.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено