Открийте ни и в

Политика

ГЕРБ: Спрете спекулациите за бюлетините. Даваме избор на хората (ВИДЕО)

Категорично не отговаря на истината твърдението, че вотът може да бъде манипулиран, посочи Десислава Атанасова

публикувано

на

Това, което Комисията по правни въпроси обсъди и гласува, е ясно.

Но за да няма спекулации, защото ПП днес направиха редица спекулации, искам да разясня – Темата за гласуването на хартия и машина е стара за ГЕРБ.

Припомням, че в момента обсъждахме и подкрепихме, е проект на БСП за това дали избирателите да могат да избират дали да гласуват с бюлетина или с машина.

От 26 млрд. долара до нула: Акционер в компанията на българин загуби милиардите си за седмица

Това каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на извънреден брифинг на ГЕРБ в парламента

“Всички медии и граждани, които наблюдаваха процеса по вземане на решения в Комисия, знаят, че единствено, което се променя при машинното гласуване, е при преброяването.

Флашките от машините се заместват от физическо преброяване на фишовете от машините.

Категорично не отговаря на истината твърдението, че вотът може да бъде манипулиран. Премахнахме и тъмната стаичка, оставихме само параван, зад който да се гласува”, допълни Атанасова.

“Ако говорим за демокрации, да не би в Европа, където се гласува с хартиена бюлетина, демокрацията да е отнела победата на една партия.

От ревност: Красимира излезе от манастира и преби до смърт любимия си с гира

Спекулациите трябва да престанат, ние гарантираме избор на хората дали да гласуват с машина или хартия”, заяви още Атанасова.

“По темата за обществените съвети, ние от ГЕРБ отменяме своето предложение и сега предлагаме да се увеличи бройката на техния състав.

Отвлечен за просяк? Три години без следа от Юли, който бил с недъг

Темата район “Чужбина” е добре да го оспорваме, но когато имаме ясен отговор от парламентарните сили от къде в България ще бъде отнет мандат, за да го дадем за район “Чужбина”.

Мандатът на район Чужбина може да бъде равен на трите Софийски района. Направете такова предложение, ГЕРБ може да го подкрепи”, призова Атанасова.

Порнолегенда каза къде бъркат мъжете в леглото

Относно възможностите за съставяне на кабинет Атанасова обясни, че все още важи предложението на ГЕРБ за разговор с всички политически сили.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено