Открийте ни и в

България

ГЕРБ: Съден ли е новият шеф на фонд „Земеделие“ за данъчни престъпления

От партията изнесоха данни за измами, извършени от човек със същите имена като земеделския директор

публикувано

на

ГЕРБ се изправиха срещу новия шеф на Държавен фонд „Земеделие“. Според нея човек със същото име като директора, Борис Давидов Михайлов, е обвинен през 2004 г. за 15 млн. лв. източено ДДС през фирми с фиктивна дейност, които издавали фактури за неистински внос на стоки, прикриван от вербувани данъчни.

Лице със същите имена било обвинено през 2008 г. за данъчни измами с още 6 човека, като твърдението е че престъпната група е функционирала от 2001 г. до 2004 г.

„Лицето Борис Михайлов е разследвано, арестувано, съдебно за данъчни измами. Същият Борис Михайлов ли е този, който на 10 юни е назначен за изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“?“, запита Томислав Дончев.

Според официалната биография, шефът на ДФЗ Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София и притежава магистърски степени по икономика и право. Посочва се още, че е работил като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено