Открийте ни и в

Коронавирусът

Германия препоръчва на хората с първа доза от “AstraZeneca” да изберат друга ваксина за втората доза

Мярката цели повишаване на темпото и ефективността на имунизацията срещу по-заразния вариант Делта

публикувано

на

Сн: БТА

Правителството на Германия препоръчва на всички хора с първа доза от “AstraZeneca” да изберат друга ваксина за втората си доза. Мярката цели повишаване на темпото и ефективността на имунизацията срещу по-заразния вариант Делта на коронавируса.

Ден след като постоянният комитет по ваксинацията отправи това предложение, федералният здравен министър Йенс Шпан го обсъди днес с колегите си от 16-те провинции. В становището си комисията заявява, че “според последни изследвания на резултатите “имунният отговор от смесване на “AstraZeneca” с ваксина mRNA е “значително по-добър”, отколкото с две дози “AstraZeneca”. Препоръката е втората доза с одобрените в Германия ваксини от типа mRNA – на “BioNTech/Pfizer” или “Moderna” – да бъде поставяна четири или повече седмици след първата с препарата на “AstraZeneca”.

Това е много по-кратък времеви интервал, отколкото препоръчваните от комисията 9-12 седмици между две дози от “AstraZeneca”. Комисията, известна с немската си абревиатура СТИКО (STIKO), не уточни на какви изследвания базира заключенията си.

"Johnson and Johnson" е ефективна при варианта Делта

Шпан каза днес, че в страната има достатъчно запаси от mRNA ваксини, за да бъде приложена бързо новата препоръка. По думите му така ваксината на “AstraZeneca” става “по-привлекателна”, но и две дози от нея дават добра защита.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА