Открийте ни и в

Европа

Германия си осигурява газ и дизел от ОАЕ

С надеждата Берлин да замени руските доставки

публикувано

на

Германия си осигурява газ и дизел от ОАЕ

Обединените арабски емирства ОАЕ и Германия сключиха в неделя сделка за “енергийна сигурност”.

Сделката предвижда доставка

втечнен природен газ и дизел. Това стана в момент, когато Берлин търси нови източници на енергия, които да заменят руските доставки.

Министърът на индустрията на емирството Султан Ахмед Ал Джабер нарече „забележително новото споразумение”. Той отбеляза, че “засилва бързо развиващото се енергийно партньорство между ОАЕ и Германия”.

Сладко отмъщение: Певица отмъсти на бившия си, докато пее на сватбата му (ВИДЕО)

На подписването на сделката присъстваше германският канцлер Олаф Шолц, който каза, че “приветства” споразумението за “енергийна сигурност”.

ОАЕ ще осигурят

„съоръжение за доставка на втечнен природен газ в края на 2022 г., който да бъде използван при пускането в експлоатация на германския плаващ терминал за внос на втечнен природен газ в Brunsbuettel“.

Километрични опашки на "Хемус" и "Тракия"

Държавната петролна компания на емирството ADNOC завърши първата си директна доставка на дизел за Германия по-рано този месец и ще „доставя до 250 000 тона дизел на месец през 2023 г.“, казва се в съобщението. „ADNOC е запазил редица допълнителни обеми втечнен газ изключително за германски клиенти през 2023 г.“, казва се в съобщението.

Германският канцлер, Олаф Шолц,

по време на обиколката си в Персийския залив заяви, че страната му е решена никога повече да не разчита на един доставчик на енергия.

Проф. Минеков: Трябва да има парламент, защото нещата стават "изключително зле"

 „С инвестициите, които сега правим в Германия и които ще станат реалност малко по малко през следващата година, ние наистина ще имаме инфраструктура за внос на газ за Германия, така че вече да не сме пряко зависими от конкретния доставчик от другия край на тръбопровода, тъй като ние сме с тръбопроводна връзка.”

„Трябва да гарантираме, че производството на втечнен газ в света е напреднало до такава степен, че голямото търсене, което съществува, може да бъде осъществено, без да се връщаме към производствените мощности в Русия, които са били използвани досега“, той каза.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено