Открийте ни и в

Вашето здраве

Герой: Момиченце, което продава лимонада за мозъчната си трансплантация, се възстановява

Чрез щанда си тя успя да събере 12 000 долара

публикувано

на

Сн.: Facebook

Момиченце на 7 години, което е използвало щанд за лимонада, за да събира средства за собствената си мозъчна операция, се възстановява след успешна интервенция.

Операцията на малката Лиза Скот, направена в детската болница в Бостън в понеделник, е преминала без никакви проблеми. След интервенцията детето е в съзнание и говори, съобщава майка му Елизабет Скот в публикация във Фейсбук.

Миналия месец лекарите установяват, че поредицата от припадъци, които Лиза е получила, са причинени от мозъчни малформации – проблем, който трябва да бъде разрешен оперативно. Момиченцето доброволно е помогнало за събирането на средства за разходи, които не са покрити от застраховка, с щанд за лимонада, разположен в семейната пекарна в предградието на Бирмингам, Алабама.

Щандът събира над 12 000 долара за няколко дни, почти всички от дарения. В отделно набиране на средства, организирано онлайн от Елизабет Скот, са събрани над 370 000 долара.

“Лиза е суперзвезда и може би най-смелото момиченце, което познавам”, се казва в съобщението на майка й в социалните мрежи.

Детето ще бъде подложено на допълнителни операции, но на този етап остава неясно кога ще бъдат извършени те.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено