Открийте ни и в

България

Гешев сезира Конституционния съд заради закриването на спецсъдилищата (ВИДЕО)

Главният прокурор нарече закриването на спецсъдилищата неевропейско

публикувано

на

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че ще сезира Конституционния съд за “противоконституционността” на приетите промени, които предвиждат закриване на специализираната прокуратура. Обвинител номер едно направи изявление пред магистратите на съдебната институция, в което им каза, че “могат да се гордеят с работата си”.

“Постигнати са безспорни резултати. Закриването на тези структури е резултат от това, че те работят. Очакваше се те да не работят. Вие опровергахте това и в някаква степен сте „виновни”, допълни той

Гешев изтъкна, че работещите в структурата са изпълнили очакванията на българските граждани – реална борба с престъпността, тероризма и корупцията.

“Виновни” сте за това, че си свършихте работата и направихте очакваното от българските граждани. “Виновни” сте, че не оправдахте очакванията на някои, да ги наречем политици, че всичко ще продължи по стария начин и сте „виновни” за това, че застрашихте сериозни финансови интереси на хора с влияние, включително вероятно и политическо”, подчерта главният прокурор. По негово мнение гласувалите за ликвидирането на специализираните съдилища трябва да се срамуват от действията си и отсече, че това не е в интерес на европейските ценности.

“Говорят за върховенство на закона, за правова държава, за права на човека, а се опитват да въведат лустрация на магистрати. И това някои разбират като върховенство на правото – изселване на магистрати. Явно това е върховенството на закона, явно някои така разбират демокрацията”, смята той.

По негово мнение цената на закриването на специализираните съдилища ще бъде платена от българските граждани, докато престъпността се връща на нивата отпреди 2006-а година. Посочи и виновник.

“Тези, които хората наричат “олигархия” и “мафия”. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно!”, заявиГешев.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено