Открийте ни и в

Войната в Украйна

Главният прокурор на САЩ с изненадваща визита в Украйна

Той съобщи, че ведомството му създава екип за търсене на отговорност за военни престъпления

публикувано

на

Гарланд каза пред репортери, че САЩ изпращат послание, което не може да бъде объркано: няма къде да се скриете

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд направи необявено предварително посещение в Украйна във вторник. Той се срещна с украинския си колега Ирина Венедиктова. Двамата обсъдиха усилията за откриване, задържане и подвеждане под отговорност на хората, които са замесени във военни престъпления в Украйна, съобщи ABC News, като се позова на служител от министерството на правосъдието на САЩ.

Гарланд каза пред репортери, че САЩ изпращат послание към виновните, което не може да бъде объркано: няма къде да се скриете. Той съобщи, че ведомството му създава екип за търсене на отговорност за военни престъпления.

ООН изпраща екип да разследва престъпления и нарушения в Украйна

“Тази инициатива ще събере заедно водещи експерти в разследванията за нарушаване на човешките права и за други жестокости; ще осигури техническа помощ, вклйчително оперативна подкрепа и съвети относно криминални обвинения, събиране на доказателства, съдебна медицина и съответния юридически анализ” – каза главният прокурор на САЩ.

Министерството на правосъдието също така пое ангажимента да осигури повече персонал в помощ на Украйна и други международни партньор при контрирането на незаконните руски методи на изплъзване от санкциите. Това включва “експерт обвинител от Министерството на правосъдието но САЩ, който да бъде консултант в борбата с корупцията, клептокрацията и прането на пари”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА