Открийте ни и в

България

Гора расте по АМ “Струма”. Стърчат мантинели, пълно е с неравности

От Института по пътна безопасност поискаха смяна на шефа на АПИ

публикувано

на

Гора расте по АМ "Струма". Стърчат мантинели, пълно е с неравности

Експерти на Института за пътна безопасност констатираха, че по АМ „Струма“ от гр. Перник до гр. Благоевград има повече от 60 участъка с увредени и опасно стърчащи мантинели.

Липсата на поддръжка е до такава степен, че на определени места изкривените мантинели са обгърнати от гъста растителност, която не е почиствана от месеци, съобщават от ИПБ.

Институтът по пътна безопасност иска оставката на Гроздан Караджов

Констатирани са множество опасни неравности по магистралата, които представляват  непосредствена опасност за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия.

“Най-голямото безумие е, че по магистралата е израснала гъста гора, която заема почти 12 километра по трасето.

Наклонени знаци и лоша маркировка са допълващи белези, доказващи липсата на дори елементарно поддържане на АМ „Струма“.

Въпреки уверенията на вашия предшественик Гроздан Караджов, че поддръжката е осигурена до края на месец септември е видно, че използването на АМ „Струма“ е с висок риск за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия”, констатират от ИПБ.

Поредна акция: МВР и НАП в агенция "Пътна инфраструктура"

До този момент са разплатени десетки милиони лева за поддръжката на магистралите в България.

“Това означава, че са налице сериозни злоупотреби от страна на АПИ.

Отговорността се носи от председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев, който бе назначен от бившия регионален министър Гроздан Караджов.

Тийнейджърка уби малката си сестра, докато опитваше да я успокои с възглавница на главата

Той носи и пряка отговорност за изготвяне на заданията, по които пътноподдържащите фирми извършват подръжката на републиканската пътна мрежа и носи пълната отговорност за извършване на контрола за състоянието на същата.

Проверки и на останалите автомагистрали показват подобни проблеми.

Това ни дава основание да се обърнем и към главния прокурор Иван Гешев да разпореди на окръжните прокуратури при всяко тежко ПТП да се назначава експертиза, която да изследва състоянието на пътя, а длъжностните лица да носят наказателна отговорност.

Пред очите на децата си: Жена почина по време на полет

Според нас председателя на АПИ Тодор Василев няма право да заема такива отговорни длъжности, тъй като с безотговорното си поведение води до повишаване броя на жертвите по пътищата на България”, допълват от Института.

Институтът за пътна безопасност настоява председателя на АПИ Тодор Василев да бъде освободен и на негово място да се назначи доказан професионалист, който няма обвързаности със пътно строителните фирми.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено