Открийте ни и в

САЩ

Гореща прогноза: Над 50 градуса в САЩ след 30 години

Над 107 милиона души в САЩ могат да бъдат засегнати от появата на нов горещ термичен пояс, който ще достигне на север до Чикаго

публикувано

на

Над 107 милиона души в Щатите могат да бъдат засегнати от появата на нов горещ термичен пояс, който ще достигне на север до Чикаго.

Изследователската група с нестопанска цел First Street Foundation, установи, че след малко повече от 30 години (2053 г.), температурите в термичния коридор от Тексас до Илинойс могат да преминат границата от 50 градуса по Целзий.

В САЩ повече хора умират от жегата, отколкото други природни стихии

Условия, които са типични за най-топлите дни в Долината на смъртта в Калифорния или в части от Близкия изток.

Докладът на First Street Foundation е публикуван на 15 август.

„Всеки е засегнат от жегата, независимо дали става дума за горещ ден или трайно увеличение на температурите“, каза главният изследовател на First Street Foundation, Джеръми Портър, професор и директор на количествените методи в социалните науки в Университета в Ню Йорк.

Началото на лятото бе изключително горещо за голяма част от САЩ и Европа.

Последният месечен климатичен доклад на Националната океанографска и атмосферна администрация, публикуван на 8 август, установи, че миналият месец е бил третият най-горещ юли в страната, откакто се води статистика – близо 130 години.

Адска жега: Хладилниците на магазини в щата Вашингтон станаха безполезни

Бъдещият риск от екстремни температури се изчислява на база различни прогнозни сценарии за емисиите на парникови газове през идните десетилетия.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено