Открийте ни и в

Крими в САЩ

Градинарят, разфасовал 8 души в Торонто, ще лежи до живот

публикувано

на

Градинарят, който убил, нарязал и заровил 8 души в Торонто, ще лежи в затвора до живот. Присъдата на Брус Макартър бе произнесена от канадски съд преди дни.

Канадецът бе арестуван в началото на 2018 г., когато в жилището е открит юноша, вързан за легло. Според полицията градинарската работа му е позволила да скрие останките на жертвите си в градината на един от клиентите му. В края на миналата година 67-годишният Макартър призна вината си.

Всичките му жертви са обитавали района Гей вилидж, където са живеели представители на нетрадиционни сексуални ориентации. Убийствата са били извършени между 2010-а и 2017 година.

При разплитането на случая полицията претърсила къщата на Макартър и намерила големи черни найлонови торби, хирургически ръкавици, черни гумени въжета за връзване и спринцовки.

Това е едно от най-големите разследвания в историята на канадската полиция и се е извършвало из целия Торонто. Следователите претърсили няколко десетки имота за евентуална връзка със серийния убиец, а от архивите били извадени и преразгледани и стари неразрешени случаи. Така те забелязали името на Макартър под обвинение в

нападение на гей селище

през 2001 г., когато с метален прът пребил един човек.

Името му отново се появило в случая с изчезването на мигранта Скандараваджа Наваранама (40). Три месеца по-късно изчезнал и Абдулбашир Файзи (42), а през ноември 2012 г. и афганистанецът Маджид Кайхан (58). През август 2015 г. изчезнал 50-годишният Соруш Махмуди, а същата година полицията открила и тялото на Кирошанкумура Канагарнтама, 37-годишен мигрант от Шри Ланка. Година по-късно полицията повикала Макартър на разпит заради обвинението на мъж, че се опитал да го удуши, но градинарят е освободен.

През следващите две години изчезнали още трима души – Дийн Лизовик, Селим Есен и Андрю Кинсман. Установено е, че Макартър е имал сексуална връзка с Кинсман.

Вече били твърде много случаите, в които се споменава името на Макартър. Полицията започнала интензивно разследване и назначила 24-часово видеонаблюдение.

През миналия януари те забелязали млад мъж, който влязъл в къщата на Макартър. Това им се сторило толкова подозрително, че нахълтали вътре и имало какво да видят: момчето лежало вързано, но невредимо. Най-накрая Макартър е арестуван.

Части от телата на жертвите му са намерени в градините, в които Макартър работел. Той ги убивал, нарязвал и погребвал там, където никой не би търсил. Всички жертви той заснемал с фотоапарат и запазвал част от дрехата им, украшение или бижу като спомен от убийството.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено