Открийте ни и в

ЧИКАГО

Градският съвет на Чикаго парира опит за промяна в глобите от камерите за превишена скорост

Предложението му бе внесено още през март, но забуксува в Комисията по правилата

публикувано

на

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут и градските съветници отклониха опит за преразглеждане на политиката за налагане на глоби по данни от камерите за скорост, които автоматично издават фиш при превишаване на допустимата скорост с 6 или повече мили в час (9,6 км/час).

Съветникът от Саут Сайд Антъни Бийл се опита да предизвика гласуване за промяна на новите правила по време на заседание на градския съвет.

Той искаше да бъдат премахнати фишовете за глоби от 35 долара за колите с минималното нарушение от 6 – 9 мили в час. Вариантът на Бийл предвиждаше глобата от 35 долара да остане за превишена скорост от 10 мили в час (16 км в час), а глобите от 100 долара да се прилагат за превишение от 11 и повече мили в час.

Заради убийство в Чикаго: Камери ще разчитат регистрационните номера по магистралите

Предложението му бе внесено още през март, но забуксува в Комисията по правилата заради нежеланието на Лайтфут и нейните поддръжници да го допуснат до разглеждане.

„Хората ни страдат. Опитват се да свързват двата края. Мисля, че трябва да им дадем малко облекчение, като върнем тази наредба в положението, в което беше – 11 мили над позволения лимит“ – каза съветникът.

Лайтфут обаче постанови, че Бийл, който е измежду най-изтъкнатите й критици в съвета, е постъпил не в съответствие с процедурните правила и не е подал навреме предупреждение за намерението си да придвижи своите промени във вторник. Мнозинството от градския съвет я подкрепи.

Така градските съветници се измъкнаха от много неприятна дилема – да махнат с лека ръка на милиони долари приходи, които Лайтфут използва да подпомогне тазгодишния бюджет, или да препотвърдат продължаване на издаването на хиляди непопулярни фишове за глоби на шофьори, надхвърлили ограничението на скоростта само с няколко мили.

Лайтфут спаси съвета от нуждата да гласува отделно стандарта за глобите по фиш, като просто включи промяната в общия бюджет за 2021 година. Според критиците й налагането на ниските лимити за превишението на скоростта е за нея един от начините да събере милиони долари , с които да си помогне в справянето с бюджетния дефицит от $1,2 милиарда.

Според изчисления в медиите, от началото на март, когато мярката влезе в сила, за два месеца са издадени над 300 000 фиша за глоби за нарушения за 6-9 мили превишение, на стойност около 11 милиона долара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

ЧИКАГО

Губернаторът на Илинойс и жена му декларираха $5.1 млн. доходи за 2020 г.

Доходът на двойката през 2020 г. е бил повече от два пъти по-висок от този, който са отчитали през 2019 г., и е най-високият откакто Прицкър беше избран за губернатор

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: Архив

Губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкър и съпругата му M.K. Прицкър декларираха коригиран брутен доход от около 5,1 милиона долара през 2020 г., сочат части от данъчните му декларации, публикувани от кампанията на милиардера демократ.

Около 2,2 милиона долара от този доход са облагаеми, а семейство Прицкър са платили 529 104 долара федерални данъци върху личните си доходи и 230 643 долара на държавата.

Те са предоставили 2,8 милиона долара в благотворителни дарения, се казва в имейл на кампанията.

Документите – първите няколко страници от неговите федерални и държавни данъчни декларации – представляват само част от богатството на Прицкър. Имуществото на наследника на състоянието на хотел Hyatt и бивш партньор във фирма за частни инвестиции се оценява от Forbes на нетна стойност от 3,6 милиарда долара.

Доходът на двойката през 2020 г. е бил повече от два пъти по-висок от този, който са отчитали през 2019 г., и е най-високият откакто Прицкър беше избран за губернатор, съобщи Chicago Tribune.

Семейството отчита облагаем доход от 55 милиона долара през 2017 г., когато напусна частната инвестиционна компания, която управляваше с брат си.

На следващата година Прицкър е избран за губернатор. Кампанията му отказа да публикува данъчни документи, свързани с тръстове, където се съхранява голяма част от богатството на губернатора.

Прицкър, който иска преизбиране през 2022 г., вложи 35 милиона долара във фонда си за кампания по-рано тази година.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

КРИМИ

При опит за обир? Мъж е прострелян критично в колата си в Чикаго (ВИДЕО)

Засега не е установено дали стрелецът е поискал колата на мъжа или нещо друго

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: Архив

Мъж беше тежко ранен при стрелба в Wicker Park, докато седеше в колата си близо до кръстовище в центъра на квартала в петък следобед.

55-годишният човек е бил спрял в уличка в автомобила си, когато непознат се приближил, извадил пистолет и поискал негово имущество.

Засега не е установено дали стрелецът е поискал колата на мъжа или нещо друго. Полицията съобщи, че заподозреният след това е стрелял по мъжа в лявото бедро и левия крак.

„Видях ги да качват човек в линейката, да го отвеждат и попитах и ​​те казаха, че шофьорът на колата е бил прострелян“, разказва свидетелят Джейк Айзендрад.

Представители на пожарната съобщиха, че мъжът е откаран в болница Stroger в критично състояние. Според съобщение на полицията, състоянието му се стабилизира.

Голямо полицейско присъствие е отбелязано на оживеното кръстовище North Damen Avenue, West North Avenue и North Milwaukee Avenue. Няколко улици бяха отцепени, а близо до черен SUV се виждаше жълт маркер за доказателства.

Не се съобщава повече информация за пострадалия.

От началото на годината полицията в Чикаго е регистрирала 1575 кражби на автомобили, което е с 35% повече от 1100 през същия период на миналата година.

14 -ият полицейски окръг, който обхваща Уикър Парк и Бъктаун, съобщи за 86 кражби до момента тази година, спрямо 50 за същия период от време през 2020 г.

През нощта миналия уикенд четирима души бяха застреляни, един смъртоносно, при стрелба с кола на същото кръстовище. Детективите от зона 5 разследват. Никой не е задържан.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

САЩ

Шерифската служба на окръг Кук удължи срока за задължителната ваксинация на служителите си

Съобщението идва на фона на остро противопоставяне между кмета Лори Лайтфут и чикагския клон на полицейския профсъюз

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: facebook

Униформените от шерифската служба на окръг Кук ще имат малко повече време да се съобразят с наредбата за задължителна ваксинация. Шерифството реши да удължи крайния срок и да даде повече време на своя личен състав да се ваксинира. Това бе официално обявено в петък.

„Шерифската служба отбелязва видимо увеличение и положителна реакция от личния състав, докладващ за ваксинация. Освен това, по време на дискусии за задължителната мярка, синдикатите поискаха повече време за доброволно съобразяване с наредбите от страна на служителите“ – се казва в изявление на ведомството.

Крайният срок бе изтеглен до 17 октомври.

Профсъюз на полицаите в Чикаго ще оспори в съда изискването за задължителна ваксинация на служителите на града

Службата добави, че ще наблюдава внимателно ситуацията с коронавируса сред личния състав по време на продължаващите преговори със синдикатите.

Съобщението идва на фона на остро противопоставяне между кмета Лори Лайтфут и чикагския клон на полицейския профсъюз Орден на полицейското братство, който оказва открита съпротива срещу задължителната ваксинация и докладването на ваксинационен статус от всички служители на града, срокът за което бе 15 октомври и практически изтече.

В четвъртък Лайтфут, която държи твърдо на позицията си за ваксиниране на служителите, подаде оплакване срещу Ордена и председателя му Джон Катандзара затова, че окуражават и подкрепят спиране на работа или стачка, което ответниците отричат.

От своя страна профсъюзът заплашва със завеждане на дело срещу наредбата за задължителна ваксинация.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА