Открийте ни и в

България

Грижа за родителите когато живееш в чужбина – Глобал Кеър Резиденс (ВИДЕО)

Дом за възрастни хора по най-високите световни стандарти, близо до столицата

публикувано

на

Сред красива природа и чист въздух в с. Ковачевци се намира Глобъл Кеар Резиденс – дом за възрастни, специално изграден да предлага домашен уют, съчетан с денонощна медицинска грижа и възможност за активен социален живот. Самотата и изолацията, чувството, че си ненужен и безполезен са най-тежкото бреме за хората в напреднала възраст и буквално ги разболява. Ако живеете далеч от България и искате да дадете уют, грижа и спокойствие на вашите родители, това е едно от най-добрите места.

Хората, които водят активен социален живот се радват на по-добро здраве,смята екипът на Глобъл Кеар, и за това освен перфектни условия за настаняване, предлагат на гостите си и богата социална програма и възможност за активен живот.

Самият дом е разположен сред чистия въздух и прекрасната природа на с. Ковачевци, на едва 40 минути път от София. Селото е оградено от три планини: Плана, Верила и Витоша.

Домът разполага с обширен и уникално аранжиран двор с площ от 3100 кв. м., паркови алеи с пейки за отдих, тревни площи с перфектно поддържана растителност. Така гостите имат възможност за разходки и спортни занимания на открито.

В непосредствена близост се намират яз. Пчелина и Земенския манастир, които са изключително подходящи за разходки и дневни излети.
Домът разполага и с модерен кино салон, напълно оборудвана зала за тихи игри с библиотека, лоби с информационно развлекателен център, фризьорски салон.

Всеки от гостите може да общува с хора със сходни интереси, да създава нови приятелства, да се занимава с любимото си хоби, да се чувства пълноценен. Специално внимание към здравословното хранене Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна! Смята се, че този мъдър съвет принадлежи на Хипократ.

С него може да бъде обобщена и прилаганата в Глобал Кеър Резиденс практика за здравословно хранене. Професионалната медицинска грижа е поверена на екип от висококвалифицирани специалисти с дългогодишен професионален опит. Част от екипа са общо практикуващ лекар, кардиолог, медицински сестри, социален работник, трудотерапевт и социални асистенти.
Здравният център на резиденцията разполага с устройство за дистанционно изследване и телемедицина.

Hubis Telemedicine Station е устройство с функция за дистанционно самоизследване, след въвеждане на акаунт и парола, може да се тества „ЕКГ, пулс, кръвно налягане, температура, кръвна глюкоза, рутинна урина, белодробна киселина, височина, тегло, холестерол и пикочна киселина. Резултатите от прегледа могат да бъдат качени в платформата за електронно медицинско досие на дома, която гарантира, че здравните данни могат да бъдат качени в реално време и анализирани от медицинско лице. Платформата позволява видео връзка с лекар, който да разчете снетите показатели.

Настаняване – възможност за избор на самостоятелна или споделена стая. Домът разполага с 10 самостоятелни стаи, 38 за двойно и 4 стаи за тройно настаняване, обзаведени с всички необходими удобства, за максимален комфорт и усещане за домашен уют.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено