Открийте ни и в

България

Гроздан Караджов: Фирмите едва ли ще ремонтират пътища, докато не им платим

Караджов коментира темата с БНБ и заяви, че подкрепя Каримански и че и двамата кандидати са отговорили на всички нападки

публикувано

на

Сн: БТА

Малко вероятно е, ако поискаме тези фирми, на които дължим над милиард, да се съгласят да продължат да ремонтират пътната ни мрежа.

Това каза регионалният министър Гроздан Караджов за казуса с АПИ и парите за пътища, който беше отложен в НС за следващата седмица.

„За да стане по-бързо като компромис, се съгласих да бъдат трансформирани средства от други части на бюджета с изрично обещание, че сега, през юни, ще бъдат добавени при актуализацията на бюджета. Тоест това решение в Народното събрание не е мое хрумване и самоинициатива, то е анализ на коалицията, след което той е бил представен на всяка една от групите от коалицията“, добави той и обясни, че е отишъл при премиера с 3 варианта за разрешаване на казуса с АПИ.

Караджов: През тази година ще ремонтираме магистралите и първокласните пътища

„Аз отидох заедно с моя заместник-министър, който отговаря по пътищата при министър председателя в МС, който беше с двама свои съветници. Там дойде и министърът на финансите със своя заместник-министър. С 3 варианта отидох. И единствено в третия вариант се предвиждаше Народното събрание да се произнесе и по този въпрос“, добави Караджов.

Той обясни, че договорите са изцяло законни и никой не е оспорвал законността им.

Всичко по договорите е изрядно. Само възлагането е неизрядно, което е 4 пъти поголямо, обясни още Караджов.

„Аз съм напълно съгласен възложените допълнително на пътните фирми ремонти да минават през всякакъв контрол, нека дори всяко плащане да става с разрешение на някакъв контролен орган. Но да се твърди, че договорите са незаконни, след като те са по процедури с обществена поръчка и по тях се работи вече пет години, не е редно. Възлагането на допълнителни дейности от страна на ГЕРБ е незаконно, но ние трябва да разсечем този възел“, каза още Караджов.

Сред фирмите, на които трябва да бъде разплатено, вероятно има такива получили пари по инхаус процедури, добави той.

Караджов коментира темата с БНБ и заяви, че подкрепя Каримански и че и двамата кандидати са отговорили на всички нападки.

Днес стана ясно, че Андрей Гюров оттегля своята кандидатура от битката за БНБ.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА