Открийте ни и в

СВЯТ

Губернаторът на Флорида поиска ограничаване на гласуването по пощата

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис представи списък с предложения за промени в правилата за гласуване

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис представи списък с предложения за промени в правилата за гласуване, които настоя законодателите да приемат в предстоящата им сесия, включително ограничаване на масовото изпращане на бюлетини по пощата и предварителен достъп до бюлетините.

На пресконференция в петък в Уест Палм Бийч, републиканецът ДеСантис заяви, че предложенията за законодателство ще повишат доверието на жителите в изборите във Флорида, ще засилят сигурността на изборите и прозрачността в изборния процес.

ДеСантис продължи да разпространява фалшиви твърдения за сигурността на изборите, въпреки че няма доказателства за широко разпространена измама на изборите през 2020 г.

Въпреки че подробностите относно предложеното законодателство бяха малко, една от мерките би забранила да се изпращат бюлетини за гласуване по пощата на всички жители, което прави така, че само избирателите, които поискат бюлетина, да получат такава. Съгласно предложението избирателите ще трябва да поискат задочно гласуване всяка избирателна година.

Twitter лепна етикет „заблуждаващо“ в туит на Тръмп за гласуването по пощата

Друга предложена мярка би “разгледала използването на урните”, което ДеСантис нарече “голям проблем” и аргументира, че жителите трябва или да върнат неизползваните си бюлетини по пощата, или да ги оставят в избирателна служба.

Губернаторът на Флорида освен това поиска депутатите, когато се съберат през март, да засилят процеса на проверка на подписите чрез гласуване по пощата и да не “изключват” политическите партии и кандидатите от Флорида да наблюдават процеса на съвпадение на подписите на избирателите.

Той се надява, че законодателят ще се заеме с прибирането на бюлетини в щата, за да не позволи на хората да подават бюлетини за гласуване по пощата на други хора, освен ако не са непосредствено семейство.

Други предложения биха забранили на окръзите да приемат финансова помощ от частни организации за инициативи за „избягване на гласуването“, да изискват надзорните органи да публикуват бюлетини за „над гласуване“, за да ги разгледа комисията за анулиране, както и докладване в реално време на данните за избирателната активност.

Приветствайки работата на Флорида за изборите през 2020 г., ДеСантис каза на поддръжниците си: “Трябва да сме сигурни, че ще продължим да изпреварваме кривата.”

Флорида би всички рекорди в първия ден на ранното гласуване

“Трябва да се уверим, че нашите граждани имат доверие в изборите, че имат способността да гласуват. Искаме, очевидно, всички да гласуват. Но не искаме никой да мами. И искаме да сме сигурни, че постигаме този подходящ баланс “, каза той по време на пресконференцията.

Републиканските лидери на законодателния орган на щата заявиха в петък, че “се присъединяват към губернатора в усилията му да продължи да прави Флорида национален лидер по отношение на изборната цялост” и “очакват да работят с него по този важен въпрос”.

“Вместо да си почиваме на лаврите и да се поздравяваме един за друг за успешните избори през 2020 г., е най-добре да прекараме времето си в подготовка за 2022 г. и след това. Не искаме да отстъпваме”, заявиха председателят на Камарата Крис Супроулс и президентът на Сената Уилтън Симпсън в петък.

Други републикански законодатели в цялата страна настояват за законодателство за реформиране на изборната процедура и ограничаване на достъпа на гласоподаватели след изборите през 2020 г. Най-малко 28 щата са внесли, подали предварително или внедряват 106 ограничителни законопроекта за законодателната сесия през 2021 г., според доклад на Центъра за правосъдие в Бренън.

Елиза Суерен-Бекер, съветник в Центъра Бренан, заяви пред CNN, че законодателите на щата използват „лъжите за измамите на избирателите, за да оправдаят политическите предложения, които ще ограничат достъпа до бюлетините“.

Бившият президент Доналд Тръмп прокара фалшивото твърдение, че изборите през 2020 г. са му откраднати и са изпълнени с широко разпространени измами. Кампанията на Тръмп се възползва от незначителни случаи на измами и нередности, които бяха уловени или адресирани от щатските  служители на изборите.

През октомври изборите във Флорида и служителите на правоприлагащите органи откриха и спряха схема, която се опитваше да регистрира десетки мъртви хора, които да гласуват в окръг Брауърд. Но нямаше доказателства за широко разпространени измами по време на изборите през 2020 г. и щатските служители на изборите – дори избрани служители от Републиканската партия, които подкрепиха Тръмп за изборите – отрекоха твърдението на бившия президент.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА