Открийте ни и в

Интересно

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО ИНТЕРВЮ: Да срещнеш Рич Форестър

публикувано

на

СТАНИСЛАВА АЙВИ

Той е всъщност първо музикант и после актьор. Жени от всякаква възраст и националност по целия свят са готови на всичко за него. Когато Рон Мос започва участието си в хитовия сериал “Дързост и красота”, никой не е чувал нито за продукцията, нито за него. В крайна сметка успехът идва бързо и той прекарва 25 години като Рич Форестър – привлекателен мъж в свят на интригите на модния бранш, чието сърце принадлежи на две жени – първо на Брук, а после и на Тейлър. През 2012 година обаче за жалост на всички негови фенове Рон Мос оставя Рич в миналото и се отдава на музикалната си кариера и турнетата по света с втората си съпруга Девин и малкото им кученце Принс.

Интервюто ни с актьора се потвърждава в един от последните дни, в който заедно с фотографа Диляна Флорентин сме в Лос Анджелис. Тръгваме за срещата си с него, очаквайки да видим един зализан костюмар също като Рич Форестър. Вместо това ни посреща много привлекателен 67-годишен мъж със скъсани дънки, кубинки, широка тениска и кожени гривни по ръцете. Изключително спокоен и обаятелен, той започва да ни разказва истории от живота си в италианския ресторант на близкия му приятел Джовани. Както става ясно, с Италия отдавна имат дълга връзка.

 

Рон Мос сега. Снимка: Диляна Флорентин

Много ти благодаря, че ни прие. Нямам търпение да те попитам много неща, дано и ти си готов.

Готов, доколкото мога да бъда!

Както ти казах, преди да започнем да си говорим, сигурна съм, че това важи за целия свят, но в моята държава със сигурност, в България ти си изключително известен като Рич Форестър. Не съм много сигурна, че хората си дават сметка, че и музиката е също толкова важна в твоята кариера, колкото е и актьорството. Кое всъщност е първо – май музиката?

Музиката определено е първа, беше моя страст от малко дете. На 11 години започнах да свиря на китара. Брат ми ходеше на уроци, а аз слушах нещата, над които той се упражняваше, от другата стая. Когато той отиваше на училище, вземах китарата му и се учех на това, което вече бях чул от него предишната вечер. Така си дадох сметка, че имам памет за това. Така започна пътешествието към това да стана музикант. Изборът ми бяха между доктор, хирург и музикант.

Труден избор! Как реагира семейството ти на избора – нали казват, че музикант къща не храни?

Бях взел всички изпити за медицина, преди да започна колеж, ходех на стаж в болницата и дори режехме трупове. Бях напреднал много и един ден трябваше да направя избор – да тръгна по академичния или по артистичния път. В един ден трябваше да го реша дали да са 8 години в академичния свят, или да поема по музикалния път.

Как го реши?

Избрах музиката, защото не познавах щастливи доктори. Израснах около лекари и всеки имаше различен проблем – психологически, семейни, бизнес. Просто не изглеждаха щастливи! Така че избрах креативното. Не смятам, че бих променил това, но мисля, че щях да съм страхотен доктор.

Някога ползвал ли си медицинските термини в актьорската си кариера?

В най-първата ми поява в телевизионен сериал играх парамедик.

Ето виждаш ли?

Но важното е, че музиката беше първа. Свиря професионално, откакто съм на 12 години.

А кога влезе и актьорството в картинката?

Актьорството дойде към 1980-а, тъй като рок бандата, която имахме, не правеше достатъчно много неща по това време, не бяхме на турне и тогава си спомних какво ми беше казал собственикът на музикалната ни компания. “Рон, мислил ли си някога да си актьор?” И аз тогава казах “не, не”, влагахме толкова усилия в музиката. Той обаче ми каза: “Трябва да го помислиш.” Години по-късно го направих, последвах съвета му и реших да пробвам. И тръгнах от това да имам все пак нещо вече към нищо в актьорството, не познавах никого и трябваше да започна от дъното. Започнах да си проправям път.

До 7 години по-късно?

Даже не точно 7 години, но със сигурност няколко години, в които нямах нищо. Започнах с няколко реклами, няколко филма, различни неща и тогава се появи “Дързост и красота” – нов сериал, нов герой, и ми хареса.

За мен беше изключително впечатляващо, докато четох информация за теб, че си играл този герой от 1987 до 2012 г. Това е дълго време да посветиш на герой.

Дълго време е за каквото и да било!

Има бракове, които са по-кратки от това.

Връзките ми с героините Брук и Тейлър всъщност са по-дълги от които и да било взаимоотношения в истинския ми живот.

Снимка: Диляна Флорентин

Това е много забавно.

Тези две момичета, особено героинята Брук, за която се жених много пъти, беше повече връзка за мен от тези в истинския ми живот.

А истинските ти партньори в живота ревнуваха ли, когато прекарваш по толкова време с екранните си половинки?

Не бих могъл да отговоря за миналите ми връзки, но за сегашната ми съпруга знам, че тя не ревнува от това въобще. Тя знае как стоят нещата, а вече бяхме заедно към края на престоя ми в сериала. Тя знае каква е работата ми, правил съм го толкова години. Щастлив съм, че тя е ОК с всичко това, защото има хора, които много биха ревнували.

Сигурна съм! Какво е положителното и какво е негативното да играеш един и същи герой толкова време? Защо остана с него?

Позитивното е да имаш постоянство, да знаеш какво отиваш да правиш всеки ден и да обичаш да го правиш. И освен това можеш да си живееш тук и да си имаш семейство. За актьор да има такава постоянна работа е рядкост. Освен това да имаш тази група хора за семейство.

Това щях да те питам, сигурно сте много близки.

Липсва ми това и те ми липсват. Не ми липсва да правя самия сериал, той изисква ужасно много работа. Но ми липсват хората, това е добрата страна. Лошото е, че те искат за определени неща след това, защото хората те знаят само за това, но това не ме притеснява. Хората ме питат дали не е развалило нещо за мен. Не, аз не съм го позволил. Дал съм 25 години от живота си и съм живял два паралелни живота. Но всичко е наред, тъй като се гордея с това, което съм направил. Хората ме наричат с името на героя, не е проблем. Днес все повече ми казват Рон.

Което е страхотно!

Да, но в днешно време приемам всичко с много благодарност.

Сега вече, след като е минало време, откакто не си Рич Форестър, чувстваш ли се понякога като него, тъй като си бил този герой 25 години?

Не особено. Пуснах го да си ходи, но разбирам как хората ме виждат като него. И аз го правех, докато бях в сериала, но сега правя други креативни неща. Той е част от миналото, време е за друго.

Благодарение на сериала и героя обаче си познат по целия свят, имаш ли по-странни истории с хора, които те разпознават в другия край на света?

Най-вероятно са прекалено много, твърде много са. С хора, които навлизат прекалено много в това да ме идентифицират така и да полудяват, като ме видят. Случвало се е.

Било ли е страшно?

Имало е интересни моменти, да. Но през повечето време всички са много мили.

Работиш често в Италия и си бил там в Dancing with the stars. Как беше това – то обединява актьорство и музика и в същото време е съвсем различно.

Това беше едно от най-трудните неща, които някога съм правил. Имам съвсем ново мнение за танцьорите, работят страшно много. Това беше толкова извън зоната на комфорта ми, беше си страшно.

Но си се справил доста добре – на второ място си.

Да, и това не беше очаквано също, защото не бях там през цялото време. Пътувах непрекъснато – от Ел Ей до Рим. Нямах предимството да съм там като другите. Нямах шест дни да се подготвя, имах четири часа.

Насочил си се към Европа за лятото, цялото лято всъщност?

Да. Моят подарък към Италия е и любовта, която имаме през годините. Ще пея и на италиански даже, което е лудост за мен.

Как върви италианският?

Уча се много, много бавно. Не ми е лесно.

Затова днес сме в ресторанта на Джовани.

Да, в италиански ресторант сме, мой приятел италианец, от когото не мога за избягам! Музикалното турне ще обхване няколко града из Италия и ше обикаляме три месеца. Това е едно от нещата, които се промениха за мен – когато пътувах преди, докато снимах сериала, винаги бързах обратно, за да работя. Сега обаче имам свободата да остана където искам.

Пътуваш със съпругата си, нали?

Да.

Което е много хубаво, защото сте заедно и не трябва да бързаш обратно за нищо.

Пътуваме с малкото ни куче – Принс. Той тежи един килограм.

Всички авиолинии разрешават това.

Той стои в чантата.

Значи и Принс ще е на турне. Ти си на турне с Принс!

Да, на турне съм с Принс. Много е странно, защото нямахме намерение да имаме малко куче отново, особено такова, което да носим в чантата, но той ни намери. Спасихме го.

Смяташ ли да се върнеш отново към актьорството?

Много е интересно, че го казваш, защото аз никога не съм го напускал. Хората смятат, че не се занимавам с това след “Дързост и красота”. Всъщност ние с жена ми сме продуценти на сериал, който се казва The Bay – нов е, дигитален сериал. Имаме четири сезона вече, аз също играя в него – герой на име Джон Блакуел. Той е много лош, жена ми казва, че Джон Блекуел ще изяде Рич Форестър за обяд! Мисля, че е права, но е хубава промяна след Рич.

Какво искаш от бъдещето? Повече музика, повече филмови проекти, повече от всичко?

Да, харесва ми да ги комбинирам в момента. Да продуцирам, да правя различни неща. Чувствам се много по-креативен, отколкото когато бях в сериала, тъй като сега съм по-отворен към други неща, за които преди не съм имал време.

Какво би казал, че те прави щастлив извън работата ти?

Простичките неща – да вечеряме с приятели, да имаме гости. Живея, както ти казах, с много благодарност и се опитвам да опростя максимално живота ни.

Може ли да те науча на нещо на български?

Нека опитаме, със сигурност ще съсипя езика ти.

Интересно

Социалните мрежи пак се сринаха

публикувано

на

от

Най-големите социални мрежи Facebook и Instagram, както и чат платформите WhatsApp и Messеnger  днес се сринаха на територията на България. За известно време следобед сривът във Facebook беше пълен, при опит за влизане в социалната мрежа се изписваше error, както и надпис “Sorry, something went wrong”.

Около 15:50 ч. социалните мрежи отново зараоботиха, но нямаше официално съобщение за пчичината за проблема.

Това е пореден срив за социалните мрежи, които в началото на юли отново отказаха да работят.

За Facebook  това е поредният срив, а най-големият беше през март, когато проблемът в социалните мрежи предизвика хаос в цял свят.

Продължете по-нататък

Интересно

Българка загина на хотелско влакче в турски курорт

публикувано

на

от

Българка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жената е била на семейна почивка през миналата седмица, пише Haskovo.info.

Злополуката е станала, когато туристите били натоварени в препълнено и необезопасено влакче, за да ги върнат в хотела, който е на около 2 километра от плажа. Влакчето е било пълно с правостоящи, сред които е била и 67-годишната Станка Стоянова от Хасково.

По разказа на нейните близки водачът на влакчето е влязъл с голяма скорост в един от завоите и жената е изхвърчала в движение.

От жестокото падане хасковлийката е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са й оказали хора, живеещи в съседни къщи. По-късно пристигнала линейка, която откарала жената в болница, където тя била оперирана.

Въпреки усилията на лекарите Станка Стоянова починала след 3 дни.

Близките на хасковлийката поискали съдействие от управата на хотела, където били отседнали, но такава на практика им била отказана. Те потърсили помощ от консулството на България в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата и по-късно за отнасянето на тялото в България.

Семейството на Станка Стоянова е твърдо решено да се бори за справедливост и да съди управата на хотелския комплекс, където е станала фаталната злополука. Хасковлиите търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу турския хотел, който не е осигурил безопасността на туристите.

Продължете по-нататък

Интересно

Google забрани продажбата на канабис в Play Store

публикувано

на

от

Google забрани приложения, които служат за поръчки или продажба на марихуана, в своя онлайн магазин за софтуер Play Store.
Промяната в политиката на платформата засяга всички приложения, които позволяват на потребителите да поръчват марихуана онлайн, асистират с доставката или разпространяват продукти, съдържащи THC (тетрахидроканабинол).

Новите правила на Play Store не са нещо невиждано в технологичната индустрия, след като Google приложи същата забрана и за приложенията, участващи в разпространението на тютюневи изделия, предава Business Insider.

Забраната се очаква да удари бизнеса на двeте най-популярни приложения за доставка на марихуана Weedmaps и Eaze. Първото има над 1 млн. сваляния от Play Store, докато второто е свалено около 50 хил. пъти.

За да изпълнят новите правила, двете приложения ще трябва да премахнат опцията за пазаруване онлайн на марихуана, посочва говорител на Google.

По този начин приложенията няма да бъдат премахнати от Play Store, а само опцията за добавяне в „количката”.

Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама Enter ad code here

Най-четено