Открийте ни и в

Интересно

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО ИНТЕРВЮ: Да срещнеш Рич Форестър

За Рон Мос, актьорът изиграл героя от прочутия сериал „Дързост и красота“, музиката винаги е на първо място
bgvoice

публикувано

на

СТАНИСЛАВА АЙВИ

Той е всъщност първо музикант и после актьор. Жени от всякаква възраст и националност по целия свят са готови на всичко за него. Когато Рон Мос започва участието си в хитовия сериал “Дързост и красота”, никой не е чувал нито за продукцията, нито за него. В крайна сметка успехът идва бързо и той прекарва 25 години като Рич Форестър – привлекателен мъж в свят на интригите на модния бранш, чието сърце принадлежи на две жени – първо на Брук, а после и на Тейлър. През 2012 година обаче за жалост на всички негови фенове Рон Мос оставя Рич в миналото и се отдава на музикалната си кариера и турнетата по света с втората си съпруга Девин и малкото им кученце Принс.

Интервюто ни с актьора се потвърждава в един от последните дни, в който заедно с фотографа Диляна Флорентин сме в Лос Анджелис. Тръгваме за срещата си с него, очаквайки да видим един зализан костюмар също като Рич Форестър. Вместо това ни посреща много привлекателен 67-годишен мъж със скъсани дънки, кубинки, широка тениска и кожени гривни по ръцете. Изключително спокоен и обаятелен, той започва да ни разказва истории от живота си в италианския ресторант на близкия му приятел Джовани. Както става ясно, с Италия отдавна имат дълга връзка.

 

Рон Мос сега. Снимка: Диляна Флорентин

Много ти благодаря, че ни прие. Нямам търпение да те попитам много неща, дано и ти си готов.

Готов, доколкото мога да бъда!

Както ти казах, преди да започнем да си говорим, сигурна съм, че това важи за целия свят, но в моята държава със сигурност, в България ти си изключително известен като Рич Форестър. Не съм много сигурна, че хората си дават сметка, че и музиката е също толкова важна в твоята кариера, колкото е и актьорството. Кое всъщност е първо – май музиката?

Музиката определено е първа, беше моя страст от малко дете. На 11 години започнах да свиря на китара. Брат ми ходеше на уроци, а аз слушах нещата, над които той се упражняваше, от другата стая. Когато той отиваше на училище, вземах китарата му и се учех на това, което вече бях чул от него предишната вечер. Така си дадох сметка, че имам памет за това. Така започна пътешествието към това да стана музикант. Изборът ми бяха между доктор, хирург и музикант.

Труден избор! Как реагира семейството ти на избора – нали казват, че музикант къща не храни?

Бях взел всички изпити за медицина, преди да започна колеж, ходех на стаж в болницата и дори режехме трупове. Бях напреднал много и един ден трябваше да направя избор – да тръгна по академичния или по артистичния път. В един ден трябваше да го реша дали да са 8 години в академичния свят, или да поема по музикалния път.

Как го реши?

Избрах музиката, защото не познавах щастливи доктори. Израснах около лекари и всеки имаше различен проблем – психологически, семейни, бизнес. Просто не изглеждаха щастливи! Така че избрах креативното. Не смятам, че бих променил това, но мисля, че щях да съм страхотен доктор.

Някога ползвал ли си медицинските термини в актьорската си кариера?

В най-първата ми поява в телевизионен сериал играх парамедик.

Ето виждаш ли?

Но важното е, че музиката беше първа. Свиря професионално, откакто съм на 12 години.

А кога влезе и актьорството в картинката?

Актьорството дойде към 1980-а, тъй като рок бандата, която имахме, не правеше достатъчно много неща по това време, не бяхме на турне и тогава си спомних какво ми беше казал собственикът на музикалната ни компания. “Рон, мислил ли си някога да си актьор?” И аз тогава казах “не, не”, влагахме толкова усилия в музиката. Той обаче ми каза: “Трябва да го помислиш.” Години по-късно го направих, последвах съвета му и реших да пробвам. И тръгнах от това да имам все пак нещо вече към нищо в актьорството, не познавах никого и трябваше да започна от дъното. Започнах да си проправям път.

До 7 години по-късно?

Даже не точно 7 години, но със сигурност няколко години, в които нямах нищо. Започнах с няколко реклами, няколко филма, различни неща и тогава се появи “Дързост и красота” – нов сериал, нов герой, и ми хареса.

За мен беше изключително впечатляващо, докато четох информация за теб, че си играл този герой от 1987 до 2012 г. Това е дълго време да посветиш на герой.

Дълго време е за каквото и да било!

Има бракове, които са по-кратки от това.

Връзките ми с героините Брук и Тейлър всъщност са по-дълги от които и да било взаимоотношения в истинския ми живот.

Снимка: Диляна Флорентин

Това е много забавно.

Тези две момичета, особено героинята Брук, за която се жених много пъти, беше повече връзка за мен от тези в истинския ми живот.

А истинските ти партньори в живота ревнуваха ли, когато прекарваш по толкова време с екранните си половинки?

Не бих могъл да отговоря за миналите ми връзки, но за сегашната ми съпруга знам, че тя не ревнува от това въобще. Тя знае как стоят нещата, а вече бяхме заедно към края на престоя ми в сериала. Тя знае каква е работата ми, правил съм го толкова години. Щастлив съм, че тя е ОК с всичко това, защото има хора, които много биха ревнували.

Сигурна съм! Какво е положителното и какво е негативното да играеш един и същи герой толкова време? Защо остана с него?

Позитивното е да имаш постоянство, да знаеш какво отиваш да правиш всеки ден и да обичаш да го правиш. И освен това можеш да си живееш тук и да си имаш семейство. За актьор да има такава постоянна работа е рядкост. Освен това да имаш тази група хора за семейство.

Това щях да те питам, сигурно сте много близки.

Липсва ми това и те ми липсват. Не ми липсва да правя самия сериал, той изисква ужасно много работа. Но ми липсват хората, това е добрата страна. Лошото е, че те искат за определени неща след това, защото хората те знаят само за това, но това не ме притеснява. Хората ме питат дали не е развалило нещо за мен. Не, аз не съм го позволил. Дал съм 25 години от живота си и съм живял два паралелни живота. Но всичко е наред, тъй като се гордея с това, което съм направил. Хората ме наричат с името на героя, не е проблем. Днес все повече ми казват Рон.

Което е страхотно!

Да, но в днешно време приемам всичко с много благодарност.

Сега вече, след като е минало време, откакто не си Рич Форестър, чувстваш ли се понякога като него, тъй като си бил този герой 25 години?

Не особено. Пуснах го да си ходи, но разбирам как хората ме виждат като него. И аз го правех, докато бях в сериала, но сега правя други креативни неща. Той е част от миналото, време е за друго.

Благодарение на сериала и героя обаче си познат по целия свят, имаш ли по-странни истории с хора, които те разпознават в другия край на света?

Най-вероятно са прекалено много, твърде много са. С хора, които навлизат прекалено много в това да ме идентифицират така и да полудяват, като ме видят. Случвало се е.

Било ли е страшно?

Имало е интересни моменти, да. Но през повечето време всички са много мили.

Работиш често в Италия и си бил там в Dancing with the stars. Как беше това – то обединява актьорство и музика и в същото време е съвсем различно.

Това беше едно от най-трудните неща, които някога съм правил. Имам съвсем ново мнение за танцьорите, работят страшно много. Това беше толкова извън зоната на комфорта ми, беше си страшно.

Но си се справил доста добре – на второ място си.

Да, и това не беше очаквано също, защото не бях там през цялото време. Пътувах непрекъснато – от Ел Ей до Рим. Нямах предимството да съм там като другите. Нямах шест дни да се подготвя, имах четири часа.

Насочил си се към Европа за лятото, цялото лято всъщност?

Да. Моят подарък към Италия е и любовта, която имаме през годините. Ще пея и на италиански даже, което е лудост за мен.

Как върви италианският?

Уча се много, много бавно. Не ми е лесно.

Затова днес сме в ресторанта на Джовани.

Да, в италиански ресторант сме, мой приятел италианец, от когото не мога за избягам! Музикалното турне ще обхване няколко града из Италия и ше обикаляме три месеца. Това е едно от нещата, които се промениха за мен – когато пътувах преди, докато снимах сериала, винаги бързах обратно, за да работя. Сега обаче имам свободата да остана където искам.

Пътуваш със съпругата си, нали?

Да.

Което е много хубаво, защото сте заедно и не трябва да бързаш обратно за нищо.

Пътуваме с малкото ни куче – Принс. Той тежи един килограм.

Всички авиолинии разрешават това.

Той стои в чантата.

Значи и Принс ще е на турне. Ти си на турне с Принс!

Да, на турне съм с Принс. Много е странно, защото нямахме намерение да имаме малко куче отново, особено такова, което да носим в чантата, но той ни намери. Спасихме го.

Смяташ ли да се върнеш отново към актьорството?

Много е интересно, че го казваш, защото аз никога не съм го напускал. Хората смятат, че не се занимавам с това след “Дързост и красота”. Всъщност ние с жена ми сме продуценти на сериал, който се казва The Bay – нов е, дигитален сериал. Имаме четири сезона вече, аз също играя в него – герой на име Джон Блакуел. Той е много лош, жена ми казва, че Джон Блекуел ще изяде Рич Форестър за обяд! Мисля, че е права, но е хубава промяна след Рич.

Какво искаш от бъдещето? Повече музика, повече филмови проекти, повече от всичко?

Да, харесва ми да ги комбинирам в момента. Да продуцирам, да правя различни неща. Чувствам се много по-креативен, отколкото когато бях в сериала, тъй като сега съм по-отворен към други неща, за които преди не съм имал време.

Какво би казал, че те прави щастлив извън работата ти?

Простичките неща – да вечеряме с приятели, да имаме гости. Живея, както ти казах, с много благодарност и се опитвам да опростя максимално живота ни.

Може ли да те науча на нещо на български?

Нека опитаме, със сигурност ще съсипя езика ти.

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Коментирайте

Интересно

На ръба на скалата: Да поплуваш над пропастта

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Снимки: Hayri Atak Architectural Design Studio

Да поплуваш на ръба на скалата! Това екстремно преживяване със сигурност не е за всеки, но ако все пак решите, че може да опитате, има едно място, което скоро ще се опита да ви сервира адреналин в пълни дози.

Там едва ли ще има тълпи от любопитни туристи, защото е запазено място само за онези, в кръвта на които авантюризмът кипи с всичка сила.

Става въпрос за хотел в Норвегия, който е на ръба на скала. Той със сигурност не е място за вас, ако страдате от световъртеж и имате страх от височини. Затова може би не е желателно да се отправяте в тази посока –

говорим за височина от над 600 метра

Дизайнът на хотела е дело на Hayri Atak Architectural Design Studio, той ще е бутиков, ще разполага с малко стаи и едни от най-зашеметяващите и впечатляващи гледки на света. Заедно с плувен басейн, в който плуваш над пропастта.

Само девет VIP стаи ще бъдат на разположение на бъдещите гости, защото говорим все още за хотел на етап проект и започване на строеж.

Няма как да не се впечатлим от дизайна на басейните, които буквално висят във въздуха. Стаите пък са вградени в самата скала. Вижте, удивително е. И определено не е за всеки.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Гост от другаде: Една мистериозна снимка от 1964 г. (ВИДЕО)

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Една мистериозна снимка от началото на 60-те години на миналия век продължава да кара учени и любители на конспирациите да търсят отговор на загадъчния кадър. Направено от любител фотограф, с обикновен фотоапарат, на открито, фотото изглежда като част от фантастичен филм с вълнуващ сюжет.

Каналът „Watch This“ разказва историята на снимката, обвита в мистерии:

През 1964 г. англичанинът Джим Темпълтън си купил фотоапарат и решил да се възползва от хубавото време и да отиде на пикник със съпругата и дъщеря си.

Щастлив от преживяването, той увековечил с новия си фотоапарат прекрасния момент и направил снимки на дъщеричката си. Темпълтън не подозирал, че една от тези снимки ще се превърне в кадър от най-известните фотоси в света и ще стане повод за сериозни дебати между експерти и вярващи в НЛО.

Джим и порасналата му дъщеря. Снимка: unbelievable-facts.com

Когато Джим проявил лентата, останал стъписан. Той открил, че на снимката зад дъщеря му ясно се вижда

силует на човек в бяло,

който приличал на астронавт. Фотографът е категоричен, че в този момент никой друг не е бил там.

В интервю за BBC Темпълтън дава подробна информация. Пред Daily Mail през 2002 г. Темпълтън каза: „Направих три снимки на дъщеря ми Елизабет в същата поза. Когато погледнах снимките, бях шокиран да видя нещо като астронавт зад дъщеря ми.“

Снимката била отпечатана в местните вестници през 60-те години.

Според професионалисти Джим не е имало как да види мъжа в бяло през обектива. Снимка: Фактор

Тя предизвиква международно внимание по целия свят. Въпреки това мнозина твърдят, че това е просто оптическа илюзия. Други твърдо застават зад твърдението, че това е астронавт.

Снимката е станала толкова популярна, че дори експертите от компанията „Кодак” се наложило да потвърдят, че не става дума за монтаж.

Джим и жена му до края на живота си твърдели, че на поляната освен тях не е имало никой друг.

Така Джим Темпълтън станал създател на една от най-известните снимки, на които се вижда паранормална дейност. До днес за нея никой няма обяснение.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Двойникът по американски: Истинската история на един топизмамник

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Той е един от най-невероятните измамници в историята на света. Истински феномен! Бил е психологът Робърт Линтон Френч, войникът Антъни Игнолия, хирургът Джоузеф Кир. И още инженер, монах, заместник-шериф, редактор, зоолог, помощник-надзирател в затвор… Без диплома, без образование, без опит. И всеки път под чужда самоличност – с различно име и различен живот, откраднати от действителни хора, повечето от които дори негови познати.

Той е Фердинанд Дамара, бил е от герой до затворник, а необикновеният му живот вдъхнови Холивуд за филма „The Great Impostor“ с Тони Къртис.

Най-невероятното му превъплъщение е като хирурга Кир на борда на военен кораб в началото на 50-те години на миналия век. Тогава Дамара, американец по рождение, се присъединява към Канадския кралски флот. Той се явява в службата по набиране на моряци в Сейнт Джон и предлага професионалните си услуги като доктор.

По това време Канада е във война с Корея и има голям недостиг на лекари. Затова и проверката на кандидатите е бърза и не по правилата.

Никой не гледа дипломата и препоръките

 процесът на записване отнема дни, вместо нужните месеци.

Доктор Кир е произведен в лейтенант и е причислен към военноморската болница в Халифакс. По-късно той се качва на борда на кораб във военната база „Ескималт” и поема на мисия в корейски води.

Дамара, разбира се, не е имал никаква квалификация да се грижи за здравето на моряците, и то по време на война, но е притежавал изключителен интелект и невероятна памет. Благодарение на тях в качеството си на хирурга Кир той извършва няколко малки операции, включително и заради инфекция на зъба на командира капитан Джеймс Пломър. Изглежда, Дамара е учил нужната му техника, четейки книги, подпомогнат добре от запаси анестетици и антибиотици.

Но работата на великия измамник се усложнява след нападение и тежка битка край бреговете на Корея. Тогава трима южнокорейски партизани са тежко ранени. Те са качени на канадския кораб и поверени на Кир (Дамара). Малко след това той твърди, че е извадил куршум от един и ампутирал крака на друг. Пациентите му не само оживели, но и всички на кораба били толкова впечатлени от хладнокръвието му, че единодушно решили да го предложат за медал. Именно тази слава обаче изиграва лоша шега на Дамара и насочва вниманието към него.

Скоро измамата му е разкрита

В автобиографията си „Животът на моряка“ командирът Питър Ченс си спомня за последните дни на д-р Кир на кораба „Каюга“, където скоро след спасяването на моряците бил получен сигнал от Щаба на канадската военноморска служба. Съобщението гласяло: „Вашият лекар е самозванец. Освободете го бързо“.

„Бяхме шокирани и не искахме да повярваме, че това е истина. Противно на пълната ни подкрепа към Джо обаче, той буквално ни взриви. „Не ми вярвайте“, каза измъчено. Това беше началото на едно много тъжно разобличаване.

След три дни в кабината Дамара беше убеден да излезе на палубата и да се предаде. Преди да тръгне, той каза: „Съжалявам. Надявах се единствено, че можем да сме заедно, докато корабът се прибере у дома. Тогава щях да си тръгна“, спомня си Питър Ченс в автобиографията си.

Как са открили измамата на Дамара? Това е станало, след като майката на истинския доктор Кир видяла новината за подвизите му в местния вестник. Военните кореспонденти били разбрали за хирурга на „Каюга“ и били разказали историята му.

И истинският Джозеф Кир, тогава работещ в Гран Фолс, скоро научил истината. Преди време Дамара, представящ се като монаха „Отец Джон“, очевидно се бил сприятелил с хирурга и така откраднал медицинската му биография. И не след дълго фалшивият лекар се появил в службата за набиране на моряци.

В крайна сметка, срещу Дамара започнало разследване и той бил освободен от служба.

След тези перипетии обаче невероятният измамник не паднал по гръб, а с присъщата си издръжливост и способност да оцелява при всички обстоятелства смело продължил напред. Не след дълго той вече е изследовател на рака, после учител, студент и др.

Дамара умира на 60 години в болница в Западен Анхайм след сърдечен удар, получен по-рано. Така и не става ясно какво го е карало да организира всички тези маскаради. Възможно е да е страдал от някаква болест. А може би е бил просто брилянтен фалшификатор, жадуващ за престижен и необикновен живот?

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada