Открийте ни и в

Интересно

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО ИНТЕРВЮ: Да срещнеш Рич Форестър

За Рон Мос, актьорът изиграл героя от прочутия сериал „Дързост и красота“, музиката винаги е на първо място

публикувано

на

СТАНИСЛАВА АЙВИ

Той е всъщност първо музикант и после актьор. Жени от всякаква възраст и националност по целия свят са готови на всичко за него. Когато Рон Мос започва участието си в хитовия сериал “Дързост и красота”, никой не е чувал нито за продукцията, нито за него. В крайна сметка успехът идва бързо и той прекарва 25 години като Рич Форестър – привлекателен мъж в свят на интригите на модния бранш, чието сърце принадлежи на две жени – първо на Брук, а после и на Тейлър. През 2012 година обаче за жалост на всички негови фенове Рон Мос оставя Рич в миналото и се отдава на музикалната си кариера и турнетата по света с втората си съпруга Девин и малкото им кученце Принс.

Интервюто ни с актьора се потвърждава в един от последните дни, в който заедно с фотографа Диляна Флорентин сме в Лос Анджелис. Тръгваме за срещата си с него, очаквайки да видим един зализан костюмар също като Рич Форестър. Вместо това ни посреща много привлекателен 67-годишен мъж със скъсани дънки, кубинки, широка тениска и кожени гривни по ръцете. Изключително спокоен и обаятелен, той започва да ни разказва истории от живота си в италианския ресторант на близкия му приятел Джовани. Както става ясно, с Италия отдавна имат дълга връзка.

 

Рон Мос сега. Снимка: Диляна Флорентин

Много ти благодаря, че ни прие. Нямам търпение да те попитам много неща, дано и ти си готов.

Готов, доколкото мога да бъда!

Както ти казах, преди да започнем да си говорим, сигурна съм, че това важи за целия свят, но в моята държава със сигурност, в България ти си изключително известен като Рич Форестър. Не съм много сигурна, че хората си дават сметка, че и музиката е също толкова важна в твоята кариера, колкото е и актьорството. Кое всъщност е първо – май музиката?

Музиката определено е първа, беше моя страст от малко дете. На 11 години започнах да свиря на китара. Брат ми ходеше на уроци, а аз слушах нещата, над които той се упражняваше, от другата стая. Когато той отиваше на училище, вземах китарата му и се учех на това, което вече бях чул от него предишната вечер. Така си дадох сметка, че имам памет за това. Така започна пътешествието към това да стана музикант. Изборът ми бяха между доктор, хирург и музикант.

Труден избор! Как реагира семейството ти на избора – нали казват, че музикант къща не храни?

Бях взел всички изпити за медицина, преди да започна колеж, ходех на стаж в болницата и дори режехме трупове. Бях напреднал много и един ден трябваше да направя избор – да тръгна по академичния или по артистичния път. В един ден трябваше да го реша дали да са 8 години в академичния свят, или да поема по музикалния път.

Как го реши?

Избрах музиката, защото не познавах щастливи доктори. Израснах около лекари и всеки имаше различен проблем – психологически, семейни, бизнес. Просто не изглеждаха щастливи! Така че избрах креативното. Не смятам, че бих променил това, но мисля, че щях да съм страхотен доктор.

Някога ползвал ли си медицинските термини в актьорската си кариера?

В най-първата ми поява в телевизионен сериал играх парамедик.

Ето виждаш ли?

Но важното е, че музиката беше първа. Свиря професионално, откакто съм на 12 години.

А кога влезе и актьорството в картинката?

Актьорството дойде към 1980-а, тъй като рок бандата, която имахме, не правеше достатъчно много неща по това време, не бяхме на турне и тогава си спомних какво ми беше казал собственикът на музикалната ни компания. “Рон, мислил ли си някога да си актьор?” И аз тогава казах “не, не”, влагахме толкова усилия в музиката. Той обаче ми каза: “Трябва да го помислиш.” Години по-късно го направих, последвах съвета му и реших да пробвам. И тръгнах от това да имам все пак нещо вече към нищо в актьорството, не познавах никого и трябваше да започна от дъното. Започнах да си проправям път.

До 7 години по-късно?

Даже не точно 7 години, но със сигурност няколко години, в които нямах нищо. Започнах с няколко реклами, няколко филма, различни неща и тогава се появи “Дързост и красота” – нов сериал, нов герой, и ми хареса.

За мен беше изключително впечатляващо, докато четох информация за теб, че си играл този герой от 1987 до 2012 г. Това е дълго време да посветиш на герой.

Дълго време е за каквото и да било!

Има бракове, които са по-кратки от това.

Връзките ми с героините Брук и Тейлър всъщност са по-дълги от които и да било взаимоотношения в истинския ми живот.

Снимка: Диляна Флорентин

Това е много забавно.

Тези две момичета, особено героинята Брук, за която се жених много пъти, беше повече връзка за мен от тези в истинския ми живот.

А истинските ти партньори в живота ревнуваха ли, когато прекарваш по толкова време с екранните си половинки?

Не бих могъл да отговоря за миналите ми връзки, но за сегашната ми съпруга знам, че тя не ревнува от това въобще. Тя знае как стоят нещата, а вече бяхме заедно към края на престоя ми в сериала. Тя знае каква е работата ми, правил съм го толкова години. Щастлив съм, че тя е ОК с всичко това, защото има хора, които много биха ревнували.

Сигурна съм! Какво е положителното и какво е негативното да играеш един и същи герой толкова време? Защо остана с него?

Позитивното е да имаш постоянство, да знаеш какво отиваш да правиш всеки ден и да обичаш да го правиш. И освен това можеш да си живееш тук и да си имаш семейство. За актьор да има такава постоянна работа е рядкост. Освен това да имаш тази група хора за семейство.

Това щях да те питам, сигурно сте много близки.

Липсва ми това и те ми липсват. Не ми липсва да правя самия сериал, той изисква ужасно много работа. Но ми липсват хората, това е добрата страна. Лошото е, че те искат за определени неща след това, защото хората те знаят само за това, но това не ме притеснява. Хората ме питат дали не е развалило нещо за мен. Не, аз не съм го позволил. Дал съм 25 години от живота си и съм живял два паралелни живота. Но всичко е наред, тъй като се гордея с това, което съм направил. Хората ме наричат с името на героя, не е проблем. Днес все повече ми казват Рон.

Което е страхотно!

Да, но в днешно време приемам всичко с много благодарност.

Сега вече, след като е минало време, откакто не си Рич Форестър, чувстваш ли се понякога като него, тъй като си бил този герой 25 години?

Не особено. Пуснах го да си ходи, но разбирам как хората ме виждат като него. И аз го правех, докато бях в сериала, но сега правя други креативни неща. Той е част от миналото, време е за друго.

Благодарение на сериала и героя обаче си познат по целия свят, имаш ли по-странни истории с хора, които те разпознават в другия край на света?

Най-вероятно са прекалено много, твърде много са. С хора, които навлизат прекалено много в това да ме идентифицират така и да полудяват, като ме видят. Случвало се е.

Било ли е страшно?

Имало е интересни моменти, да. Но през повечето време всички са много мили.

Работиш често в Италия и си бил там в Dancing with the stars. Как беше това – то обединява актьорство и музика и в същото време е съвсем различно.

Това беше едно от най-трудните неща, които някога съм правил. Имам съвсем ново мнение за танцьорите, работят страшно много. Това беше толкова извън зоната на комфорта ми, беше си страшно.

Но си се справил доста добре – на второ място си.

Да, и това не беше очаквано също, защото не бях там през цялото време. Пътувах непрекъснато – от Ел Ей до Рим. Нямах предимството да съм там като другите. Нямах шест дни да се подготвя, имах четири часа.

Насочил си се към Европа за лятото, цялото лято всъщност?

Да. Моят подарък към Италия е и любовта, която имаме през годините. Ще пея и на италиански даже, което е лудост за мен.

Как върви италианският?

Уча се много, много бавно. Не ми е лесно.

Затова днес сме в ресторанта на Джовани.

Да, в италиански ресторант сме, мой приятел италианец, от когото не мога за избягам! Музикалното турне ще обхване няколко града из Италия и ше обикаляме три месеца. Това е едно от нещата, които се промениха за мен – когато пътувах преди, докато снимах сериала, винаги бързах обратно, за да работя. Сега обаче имам свободата да остана където искам.

Пътуваш със съпругата си, нали?

Да.

Което е много хубаво, защото сте заедно и не трябва да бързаш обратно за нищо.

Пътуваме с малкото ни куче – Принс. Той тежи един килограм.

Всички авиолинии разрешават това.

Той стои в чантата.

Значи и Принс ще е на турне. Ти си на турне с Принс!

Да, на турне съм с Принс. Много е странно, защото нямахме намерение да имаме малко куче отново, особено такова, което да носим в чантата, но той ни намери. Спасихме го.

Смяташ ли да се върнеш отново към актьорството?

Много е интересно, че го казваш, защото аз никога не съм го напускал. Хората смятат, че не се занимавам с това след “Дързост и красота”. Всъщност ние с жена ми сме продуценти на сериал, който се казва The Bay – нов е, дигитален сериал. Имаме четири сезона вече, аз също играя в него – герой на име Джон Блакуел. Той е много лош, жена ми казва, че Джон Блекуел ще изяде Рич Форестър за обяд! Мисля, че е права, но е хубава промяна след Рич.

Какво искаш от бъдещето? Повече музика, повече филмови проекти, повече от всичко?

Да, харесва ми да ги комбинирам в момента. Да продуцирам, да правя различни неща. Чувствам се много по-креативен, отколкото когато бях в сериала, тъй като сега съм по-отворен към други неща, за които преди не съм имал време.

Какво би казал, че те прави щастлив извън работата ти?

Простичките неща – да вечеряме с приятели, да имаме гости. Живея, както ти казах, с много благодарност и се опитвам да опростя максимално живота ни.

Може ли да те науча на нещо на български?

Нека опитаме, със сигурност ще съсипя езика ти.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

Откриха аборигенско селище на дъното на Индийския океан

Учените открили около 300 оръдия на труда и други артефакти, отложени в почвата

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Тази област е била суха земя само преди 8000 години.

На дъното на Индийския океан край северозападния бряг на Австралия археолозите откриха за първи път следи от аборигенски селища, оказали се под вода след края на ледниковия период.

Австралия е голям континент и малко хора знаят, че една трета от неговата територия в момента е на дъното на океана. Това означава, че значителна част от паметниците на културата на древните аборигени са останали скрити под вода, пише в материал на списание „PLOS ONE”.

Учените смятат, че първите хора са стъпили на територията на Австралия преди около 50 000 години, придвижвайки се по южните брегове на Евразия. По това време нивото на морето е било няколко метра по-малко, отколкото сега, благодарение на което древните хора са се заселили по цялата територия на днешните Зондски острови, Нова Гвинея и Австралия, придвижвайки се по суша или през плитчините.

Челси Уайзман и Джонатан Бенджамин, след като откриха първите подводни археологически обекти на Австралия.

Впоследствие след края на ледниковия период тези сухопътни „мостове” между островите и континентите останали под вода. Това била причината учените дълго време да не успеят да открият следи от мигрирането на древните хора по дъното край бреговете между Нова Гвинея и Австралия. За първи път останки са открити при подводни изследвания около архипелага Дампир.

Двегодишният труд на археолозите се увенчал с успех – учените открили около 300 оръдия на труда и други артефакти, отложени в почвата и в пясъците на този участък на дъното на Индийския океан.

Скрити реликви, включително стотици каменни инструменти и шлифовъчни камъни, са открити на две места в отдалечения регион на Западна Австралия Пилбара, близо до полуостров Буруп, който е известен с древните си скални гравюри.

„За мен това е находката от цял живот“, казва водещият археолог доцент Джонатан Бенджамин от университета „Флиндерс“.

„Абсолютно се вълнувам, че излязохме да търсим нещо, което не знаехме дали можем да намерим или не. Но всъщност успяхме наистина.“

Сушата в Австралия е била много по-голяма, почти една трета по-голяма, преди морските нива да се повишат и да удавят пейзажа преди 7000 и 18 000 години след последния ледников период.

Морското равнище се е повишило 130 метра през това време, свивайки сухопътната маса на страната с два милиона квадратни километра и я предава на морето.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Кралско агаве разцъфтя в ботаническата градина в Балчик

Ботаническата градина притежава още 67 вида от рода

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Кралско агаве разцъфтя в Университетската ботаническа градина в Балчик след дълъг живот, но ще загине, щом цветовете му паднат, съобщават от парка за атракцията.

Agave Victoriare-Reginae набира „сили“ за цъфтеж двайсет-трийсет години и в зряла възраст се обагря в ефектно жълто. За сукулента е характерна още кръглата форма и много плътното разположение на листата, поясняват ботаниците.

Образуването на цветове и плодове изтощава растението и то умира след узряването на семената.

Родина на необичайния вид от рода Agave е планината Сиера Мадре в Североизточно Мексико, където е застрашен от изчезване, но е широко култивиран и често се среща в разсадници за сукулентни растения, добавят от парка.

Агавето, разцъфтяло в експозиционната оранжерия, е част от колекцията на Университетската ботаническа градина, която притежава още 67 вида от рода.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Роби Уилямс отново пристрастен: Играе всяка вечер онлайн голф

„Това е различно от пристрастяването към секс и алкохол, защото те не са жизнено необходими“, каза той.

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Изпълнителят на „Let Me Entertain You“ – който преди се бореше с наркомания и алкохолна зависимост, призна, че е подвластен на ново пристрастяване – навикът да играе онлайн игри по голф всяка вечер.

”Пристрастяванията не са ми чужди и се проявяват всеки ден. И сега, преди да си легна, играя голф онлайн. Това е нещо, което очаквам с нетърпение, когато децата си легнат. Разбира се, то върви с две чаши червено вино”, сподели певецът.

„Тя е различна от пристрастяването към секс, кока и алкохол, защото те не са жизнено необходими“, каза той.

Междувременно Роби, който е трезвен от 2007 г., по-рано призна, че намира зависимостта си от храната по-трудна за преодоляване, отколкото от наркотиците и алкохолната зависимост.

Роби – който има 4 деца – Теди на 7, Чарлтън на 5, Колет на 20 месеца и Бо на 3 месеца от съпругата си Айда Уилямс – обясни как зависимостта му към храната е “различна”, защото, за разлика от наркотиците и алкохола, всеки има нужда да яде.

Преди дни Айда Фийлд зарадва последователите си в Instagram със снимка на съпруга си Роби Уилямс как се излежава под жаркото слънце край басейна на къщата им.

Феновете й са възхитени от големият слънчев басейн на дома им в Калифорния. Той е като същинско произведение на изкуството. Целият е облепен със сини плочки, а в центъра му има голямо слънце, направено с жълти плочки.

Тя често споделя снимки и видеа на певеца в социалните мрежи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено