Открийте ни и в

СВЯТ

Двама пътници отнесоха солени глоби за фалшив COVID тест на летище в Торонто

Това не е първият път, в който Transport Canada налага такива глоби на пътници за предполагаемо документално несъответствие.

публикувано

на

Двама души, които наскоро кацнаха на международното летище в Торонто “Пиърсън”, са изправени пред глоби на стойност хиляди долари за предполагаемо представяне на фалшиви резултати от теста за COVID-19 преди излитане .

В съобщение, публикувано в четвъртък сутринта, Transport Canada обяви, че първият пътник е глобен с 2500 долара за представяне на „подправян тест за COVID-19“ , последвано от  качване на полет от Доминиканската република до Торонто на 8 февруари.

Вторият пътник, който отлетял от САЩ за Торонто на 3 април, е глобен с 6500 долара по същата причина. Федералната агенция обаче твърди, че този нарушител освен това е направил фалшива декларация пред авиокомпанията за здравословното си състояние.

Пътници, отказващи да слагат маски в самолета, отнасят глоби до 32 000 долара

Съгласно временната заповед за спазване на определени изисквания за гражданската авиация поради COVID-19, пътниците трябва да представят отрицателен резултат от тест от последните 72 часа преди качването на който и да е полет, насочен към Канада.

„Правителството на Канада продължава настоятелно да съветва канадците, че не е моментът да пътуват не е добар – заявява агенцията – Transport Canada ще продължи да разследва инциденти, докладвани на отдела, и няма да се поколебае да предприеме мерки за изпълнение, когато това е оправдано.“

Това не е първият път, в който Transport Canada налага такива глоби на пътници за предполагаемо документално несъответствие. По-рано тази година двама пътници, пътуващи до Канада от Мексико, бяха глобени с 10 000 и 7 000 щатски долара за представяне на фалшиви тестове и фалшива декларация за здравословното им състояние.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено