Открийте ни и в

САЩ

Двете Българии на една снимачна площадка в САЩ (ВИДЕО)

Преди дни в Мемфис, щата Тенеси приключиха снимките на първия български филм, правен в Съединените щати

публикувано

на

Преди дни в Мемфис, щата Тенеси приключиха снимките на първия български филм, правен в Съединените щати. Сред актьорите са Тончо Токмакчиев, Албена Колева, Йоана Буковска и Иван Бърнев, както и български артисти, които живеят в Лос Анджелис.

Дни преди изборите и техните мисли са насочени към бъдещето на България. Какъв избор ще направят – разказът им пред Ясен Дараков, който имаше ексклузивен достъп до снимачната площадка.

“Аромат на Липа” разказва историята на български емигранти в малкото американско градче Мемфис и как това ги променя. Но дали разстоянието промени и актьорите и как те виждат България след месец в Америка.

“Някак си нещата се виждат много по-ясно от страни, все едно като през лупа. Гледаме колко дребни неща, какви глупави, дребни проблеми си създаваме, без да обръщаме внимание на основния проблем – основния проблем е оцеляването в момента на хората, защото тази сеч, която в момента е в България, не мога да повярвам, че ни се случва на нас”, каза Тончо Токмакчиев пред BG VOICE и добави: “Не може ние да сме на второ или трето място по смъртност в света (от COVID-19-бел.ред.). Това просто ме втрещи.”

Актрисата Йоана Буковска разкритикува политиката в България.

“Социалната политика в България е под ниво нула, на никого не му пука ние как се справяме, особено, аз говоря за актьори като мен на свободна практика, които не сме на заплати, които разчитат да играят, за да си изкарват парите.”

Тя заяви, че ще гласува, но “за съжаление няма онази алтернатива, за която да гласувам, за която да съм сигурна, че тя ще проработи и ще промени нещата в България.”

Буковска допълни:

“Всички политици са се издънили вече, няма един, един няма….навремето Жельо Желев беше казал – политиката и изборите е да избереш между по-голямото и по-малкото зло. Ами не, за мен не е това изборите.”

Иван Бърнев от своя страна допълни:

“Кофтито е, че постоянно се опитват да те убедят колко от тебе зависи да промениш това. Аз съм ходил да гласувам 25 пъти досега и нищо не съм променил.”

Мария Бобева и Ивайло Димитров са млади, талантливи български актьори, които преследват своята американска мечта в Холивуд.

“Аз имах възможност да избирам дали да напусна, от тази гледна точка, защото се обидих на държавата… Бях готов да си оставя паспорта”, разказа Димитров.

И обясни защо:

“Това е така, защото така се случва, че управляващите не обичат някой да се съпротивлява и се случват тези неща, обиди, но ето – прощават се , обичам си държавата, обичам си мястото, на което съм израстнал, което ми е дало всичко. Аз мисля, че съм този човек и тук, не съм фалшив, който ме е направила моята държава.”

Пред BG VOICE Албена Колева заяви, че гледа по-различно на нещата, защото се е отдалечила от тези проблеми.

“Виждам мащаб на политика, която работи за човека, затова той да има работа, той да се чувства добре, той да има хубав път, като отиде на театър да му е топло, приятно, независимо какво е времето навън, да е чисто, детето му да учи в хубаво училище…..неща най-нормални, които за 30 години как пък ги нема при нас.”

Иван Бърнев заяви, че е тъжно, че много хора не гласуват.

“Просто ми е мъчно, че някак си става така, че се оказваш в такава ситуация, че ходиш или не ходиш да гласуваш, то пак едно и също. Но аз лично, ще гласувам и знам за кого ще гласувам – за нужната промяна, която всички искаме толкова да настъпи, която обаче много трудно става, но бой до последно и ще стане.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА