Канадски полицейски служител загина в изпълнение на дълга си, след като ле прегазен от двойка, караща краден камион, който се опитал да спре. Инцидентът е станал в сряда сутрин.

Полицай Шелби Патън преследвал крадения камион от Манитоба и се опитал да го накара да спре и да отбие в градчето Уолсли. По време на проверката той е бил пометен от камиона, докато стоял до колата си, съобщи командирът на полицията н Саскачеван, Ронда Блакмор.

Патън е убит на място.

Извършителите – мъж и жена – избягали от местопрестъплението, но били открити два часа по-късно в селските околности на Франсис, Саскачеван, с помощта на полицейски кучета.

Загиналият полицай има 6-годишна служба в органите на реда в провинцията. В негова чест флаговете във всяко полицейско управление в Саскачеван ще бъдат спуснати наполовина и ще останат така до залез слънце в деня на неговото погребение.

Не са публикувани подробности за подготовката на погребението на младия полицай.

„Днес полицай Патън няма да се върни в къщи след като свърши своята работа да пази обществото“ - каза командир Блакмор.

Тя подчерта, че трагедия като тази разтърсва „цялото ни полицейски семейство, от бряг до бряг“.

Разследването на случая продължава с помощта на много полицейски звена, между които и Службата за реконструкция на сблъсъци и съдебномедицинска идентификация, съобщи Блакмор.