Открийте ни и в

България

Демерджиев: Работи се по намаляване на транспортния трафик

По думите на вътрешния министър има увеличение от 20% на транспортния трафик у нас

публикувано

на

Демерджиев: Работи се по намаляване на транспортния трафик

Започнала е работа по намаляване на транспортния трафик. По проблема работят трима зам.-министри от МВР, МРРБ и транспортното министерство, съобщи Иван Демерджиев. По думите на вътрешния министър има увеличение от 20% на транспортния трафик у нас, което не е породено от кризата в Украйна.

Донев: С войната по пътя можем да се справим заедно

“Трайното решение на тези проблеми трябва да обхване покритие от ГКПП “Капитан Андреево” до северната граница”, обясни Демерджиев и допълни: “Набелязали сме проблемите. В момента по тях работят трима зам.-министри по вътрешните работи, транспорта и от МРРБ”.

Във вторник е започнал да се прилага план, съгласно който камионите се спират, отклоняват се на паркинги, където престояват и координационен център ги пуска поетапно, за да не се получава струпване в зоната на Русе и Видин.

Пеканов: България ще придвижи първото искане за плащане по Плана до края на август

“Днес тази дейност ще започне още от Свиленград”, поясни вътрешният министър. “Ще покрием цялото трасе от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят нашите постове и да продължават към северната граница. Ще осигурим адекватното им пропускане на територията на цялата страна”, каза той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено