Открийте ни и в

имиграционна реформа

Демократите внасят законопроекта за имиграционната реформа на Байдън

Една от идеите е 8 години да са необходими за получаване на американско гражданство

публикувано

на

Демократите в Камарата на представителите в четвъртък ще представят своята версия на законодателството за имиграционната реформа, която по същество обобщава имиграционните приоритети, изложени от Джо Байдън още от първия му ден на поста.

Администрацията на новия президент вече даде да се разбере, че възнамерява да ремонтира неуспешните реформи в политиката за масовата миграция, въведени от предишните две управления.

Определени части вече бяха представени в Конгреса и администрацията на Байдън.

Байдън подписа серия укази за реформа в имиграционната политика

8 години ще са необходими за получаване на американско гражданство – нещо, на което се надяват над 11 милиона души без документи в страната.

Предвижда се да им бъде осигурен временен статут за 5 години, а три години по-късно да могат да получат гражданство.

Като потенциална допълнителна възможност законодателите виждат прокарването на закон за незабавно легализиране на работниците във ферми и на членовете на малцинства с право на временно пребиваване (по силата на DREAM Act).

Някои части от имиграционната реформа на Байдън вече имат своите застъпници, които помагат да се придвижат самостоятелно и по-бързо в Сената и камарата на представителите.

Законопроектът осигурява финансиране за повече имиграционни съдии и помощен персонал, който да помогне за изоставането в преглеждането на молбите на търсещите убежище.

През последните години съдилищата бяха подложени изключително натоварени, тъй като администрацията на Тръмп оказа допълнителен натиск върху съдиите.

ОТ РЕДАКТОРА: Байдън обещава имиграционна реформа, но ще я изпълни ли?

Законопроектът също така осигурява финансиране за адвокати, които да представляват непълнолетни и други уязвими групи.

Той предвижда повишена сигурност на входните пристанища, като фокусът ще бъде поставен върху търсенето на наркотици и други контрабандни стоки.

Друг важен елемент от новата реформа е, че каунтитата и общините ще могат да подават петиции за допълнителни работни визи.

Законопроектът ще премахне думата „чужденец“ в имиграционния закон и ще го замени с „негражданин“.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

имиграционна реформа

Пентагонът праща 5000 военни по границата

публикувано

на

Виж цялата статия

Пентагонът ще разположи 5 хиляди военнослужещи на границата между САЩ и Мексико, за да предотврати незаконно навлизане мигриращи през границата. Toва е с хиляди повече от първоначално планираните 800 военни. Те ще са разположени в Тексас, Аризона и Калифорния, а от тях се очаква да оказват подкрепа на служителите на граничните патрули.

„Подготвяме се затова, което наричаме подкрепа за отбраната на цивилната власт“, заяви министърът на отбраната Джим Матис „Ако погледнете как посрещаме бурята.. ние я заобикаляме”
Новината идва след ескалация в колоната от мигранти пътуващата към границата между Мексико и САЩ/

 

 

В момента керванът от мигранти от Централна Америка напредва и е на около 1000 мили от най-близкия граничен пункт в Макален, Тексас. По първоначални данни става дума за приблизително 7 хиляди души, които бягат от бедността и насилието в родните си страни. Колоната от каварани пълни с мигранти потегли от Гватемала на 13 октомври и измина около 1000 километра до град Сантяго Нилтепек в южния мексикански щат Оахака.

Мигрантите трябва да изминат още между 1400 и 3500 километра, за да стигнат до границата на САЩ, в зависимост от маршрута, който изберат.

Американският президент Доналд Тръмп каза, че няма да позволи това „нашествие“ в страната.
„Моля, върнете се, вие няма да бъдете приети в САЩ, ако не преминете през законната процедура. Това е нашествие в нашата страна и нашата армия ви очаква!“, написа в Туитър президентът. Според него „много членове на банди и някои доста лоши хора“ са сред мигрантите.
Около 2100 военнослужещи от националната гвардия вече са разпръснати по границата по заповед на президента Доналд Тръмп. Не е ясно дали тази бройката е включена в оповестената от Пентагона нова „пратка“ военна помощ.

Още един керван се опита да си пробие път вчера през границата от Гватемала към Мексико. Някои мигранти хвърляха камъни, бутилки и запалителни бомби по гватемалската и мексиканската полиция. Органите на реда отговориха със сълзотворен газ. Мъж от Хондурас загина, след като беше ударен от гумен куршум.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

имиграционна реформа

Обрат за минути: Тръмп все пак ще подкрепи законпроекта на републиканците

публикувано

на

Виж цялата статия

Обрат за минути: Белият дом излезе с информация, че Тръмп все пак ще подкрепи законпроекта на Републиканците, който спира програмата за зелена карта и дава легален статут на десетки хиляди по програмата DACA. 
Новината идва след цял ден на противоречия от страна на администрацията на Тръмп, който шокира всички в интервю по Fox News тази сутрин, в което казва, че няма да подкрепи законодателството

Ден след като Републиканската партия излезе с единно, умерено предложение за имиграционна реформа президентът Доналд Тръмп попари надеждите на мнозина като заяви, че няма да я подпише. В интервю за предаването Fox and Friends в петък сутринта, президентът заяви, че на законопроектът на предложен от говорителят на Камарата на представителите, Пол Раян, му липсва клауза за „сигурност по границата”. „Трябва ми закон, който да предоставя огромна сигурност по границата”, заяви Тръмп. В Туитър президентът каза и кои условия според него са необходими за подобен закон – финансиране за стена с Мексико, спиране на освобождаването на имигранти без статут и край на програмата за зелена карта.

 Умереният законопроект на републиканците обаче предвижда тези неща, а няколко републиканци в Конгреса се съмниха, че Тръмп дори не знае какво има в текста на проектозакона.

„Мисля, че той се противи на думата ‘умерен’ защотото в този закон са адресирани всички въпроси, които го притесняват. Надявам се президентът да го прочете”, каза републиканския конгресмен Майк Кофман от Колорадо. Освен това Белия дом е работил в тясно сътрудничество с членове на републиканската партия именно по това умерено и „компромисно” предложение, което да съдържа финансиране за стена, без което президентът не би го взел под внимание.

Като основна причина да не подпише проектозакона, Тръмп изтъкна и че в него се спира разделянето на деца, хванати по границата, от родителите им. Въпреки, че в интервюто му по Fox News той напълно си противоречи: „Мразя децата да бъдат разделяни от родители им”, каза президентът и хвърли вината затова върху демократите „Демократите трябва да променят закона, той е техен закон”, допълни Тръмп. Но истината е, че без клаузата в новия проектозакон, която забранява разделянето на децата

Администрацията на Тръмп е остро критикувана заради политиката си на „нулева толерантност” според, която децата заловени по границата са разделяни от родители им. Само за последните 6 седмици над 2 хиляди деца са отнени от техните родители и настанени в бежански лагери. Министерството на Здравеопазването и социалните грижи дори ще изгражда палатков лагеер за децата край Торнило, Тексас.

Проектозаконът на републиканците и още едно законодателно предложение за имиграционна реформа ще бъдат гласувани идната седмица. 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

имиграционна реформа

ГЛЕДАЙ: Първата реч на Доналд Тръмп пред Конгреса

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Президентът Доналд Тръмп се изправи във вторник за първата си реч пред сборна сесия на двете камари на Конгреса.

В речта си  Тръмп ще настоява за промяна в имиграционната система на САЩ към точкова (merit based), която се базира на уменията и образованието на кандидатит-имигрантите – по подобие на Канада и Австралия. Президентът ще каже на Конгреса, че вярва, че е възможно постигането на имиграционна реформа за милионите без статут в страната. 

Ето извадка от речта на Тръмп за промените в имиграционните закони:

„Nations around the world, like Canada, Australia and many others – have a merit-based immigration system. It is a basic principle that those seeking to enter a country ought to be able to support themselves financially. Yet, in America, we do not enforce this rule, straining the very public resources that our poorest citizens rely upon. According to the National Academy of Sciences, our current immigration system costs America’s taxpayers many billions of dollars a year.

Switching away from this current system of lower-skilled immigration, and instead adopting a merit-based system, will have many benefits: it will save countless dollars, raise workers’ wages, and help struggling families – including immigrant families – enter the middle class and they will do it quickly. And they will be very, very happy, indeed.

I believe that real and positive immigration reform is possible, as long as we focus on the following goals: to improve jobs and wages for Americans, to strengthen our nation’s security, and to restore respect for our laws.

If we are guided by the well-being of American citizens then I believe Republicans and Democrats can work together to achieve an outcome that has eluded our country for decades.“

Ето още извадки от речта на Тръмп, както е написана:

 • Each American generation passes the torch of truth, liberty and justice – in an unbroken chain all the way down to the present. 
 • And we’ve spent trillions of dollars overseas, while our infrastructure at home has so badly crumbled.
 • We have begun to drain the swamp of government corruption by imposing a 5-year ban on lobbying by Executive Branch Officials – and a lifetime ban on becoming lobbyists for a foreign government.
 • By finally enforcing our immigration laws, we will raise wages, help the unemployed, save billions of dollars, and make our communities safer for everyone. 
 • As promised, I directed the Department of Defense to develop a plan to demolish and destroy ISIS – a network of lawless savages that have slaughtered Muslims and Christians, and men, women, and children of all faiths and beliefs. 
 • We will work with our allies, including our friends and allies in the Muslim World, to extinguish this vile enemy from our planet.
 • But to accomplish our goals at home and abroad, we must restart the engine of the American economy – making it easier for companies to do business in the United States, and much harder for companies to leave.
 • My economic team is developing historic tax reform that will reduce the tax rate on our companies so they can compete and thrive anywhere and with anyone. 
 • At the same time, we will provide massive tax relief for the middle class.
 • Tonight, I am also calling on this Congress to repeal and replace Obamacare, with reforms that expand choice, increase access, lower costs, and at the same time, provide better Healthcare.
 • Mandating every American to buy government-approved health insurance was never the right solution for America. 
 • The way to make health insurance available to everyone is to lower the cost of health insurance, and that is what we will do.
 • Obamacare is collapsing – and we must act decisively to protect all Americans. Action is not a choice – it is a necessity.
 • So I am calling on all Democrats and Republicans in Congress to work with us to save Americans from this imploding Obamacare disaster.
 • My administration wants to work with members in both parties to make childcare accessible and affordable, to help ensure new parents have paid family leave, to invest inwomen’s health, and to promote clean air and clear water, and to rebuild our military and our infrastructure.
 • True love for our people requires us to find common ground, to advance the common good, and to cooperate on behalf of every American child who deserves a brighter future.
 • Today is Rare Disease Day, and joining us in the gallery is a Rare Disease Survivor, Megan Crowley. Megan was diagnosed with Pompe Disease, a rare and serious illness when she was 15 months old. She was not expected to live past 5.
 • On receiving this news, Megan’s dad, John, fought with everything he had to save the life of his precious child. He founded a company to look for a cure, and helped develop the drug that saved Megan’s life. Today she is 20 years old-and a sophomore at Notre Dame. Megan’s story is about the unbounded power of a father’s love for a daughter.
 • Finally, to keep America Safe we must provide the men and women of the United States Military with the tools they need to prevent war and – if they must – TO FIGHT AND TO WIN.
 • I am sending Congress a budget that rebuilds the military, eliminates the defense sequester, and calls for one of the largest increases in national defense spending in American history.
 • My budget will also increase funding for our veterans. Our Veterans have delivered for this nation – and now we must deliver for them.
 • The challenges we face as a nation are great. 
 • But our people are even greater.
 • And none are greater or braver than those who fight for America in uniform.
 • But we know that America is better off, when there is less conflict – not more.
 • We must learn from the mistakes of the past – we have seen the war and destruction that have raged across our world. 
 • The only long-term solution for these humanitarian disasters is to create the conditions where displaced persons can safely return home and begin the long process of rebuilding.
 • America is willing to find new friends, and to forge new partnerships, where shared interests align. 
 • Think of the marvels we can achieve if we simply set free the dreams of our people.
 • Cures to illnesses that have always plagued us are not too much to hope.
 • American footprints on distant worlds are not too big a dream.
 • Millions lifted from welfare to work is not too much to expect.
 • And streets where mothers are safe from fear-schools where children learn in peace-and jobs where Americans prosper and grow-are not too much to ask.
 • When we have all of this, we will have made America greater than ever before.
 • The time for small thinking is over.
 • The time for trivial fights is behind us.
 • We just need the courage to share the dreams that fill our hearts.
 • The bravery to express the hopes that stir our souls.
 • And the confidence to turn those hopes and dreams to action.
 • From now on, America will be empowered by our aspirations – not burdened by our fears.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Мъж открадна камила, за да я подари на приятелката си

Камилата е върната на собствениците, а крадецът и приятелката му са арестувани

Затвори