Открийте ни и в

Твоят глас 2021

Призив към българите в чужбина: Обадете се у дома, убедете близките си да гласуват (ВИДЕО)

“България е там, където има и един българин, който иска да запази икономическата си, обществена, културна или политическа връзка с България. И в такъв случай държавата трябва да му даде възможност да запази тази връзка”, казва Христо Иванов

публикувано

на

Където и да сте в чужбина, дори да не можете да гласувате, обадете се у дома в България, поговорете с близките си и ги убедете колко е важно да пуснат бюлетина за общото Ви бъдеще. За това призовава “Демократична България” с видео “Писмо до България”, част от кампания, насочена към българите в чужбина.

“Обади се вкъщи и говори с близките си – така да си вложат гласа, че да отприщим най-сетне потенциала на тая страна и на всичките й хора. Защото родината ни е една и ние сме едно, където и да се намираме”, призовава “Демократична България”.

Апелът на обединението не е случаен. На тези избори има безпрецедентно много заявки за гласуване от българи в чужбина.

Въпреки опитите на ЦИК да забави възможностите им да заявяват по електронен път това. Единната заявка бе пусната след писма на “Демократична България” и след живо излъчване, в което съпредседателят на коалицията Христо Иванов заяви готовност да предостави безплатно на ЦИК единна електронна форма. Обединението искаше и отпадане на тавана от 35 секции за страните извън ЕС, предложи на Народното събрание и законопроект за пощенско гласуване, но депутатите така и не промениха Изборния кодекс.

"Демократична България": Най-силната ваксина срещу корумпираната власт е гласуването

“България е там, където има и един българин, който иска да запази икономическата си, обществена, културна или политическа връзка с България. И в такъв случай държавата трябва да му даде възможност да запази тази връзка”, казва Христо Иванов.

Затова сред първите законопроекти, които “Демократична България” вече има готовност да внесе в следващото Народно събрание, е именно промяна на изборното законодателство. Сред приоритетите в програмата на коалицията са въвеждане на дистанционно електронно гласуване, гласуване по пощата, както и създаване на избирателен район “Чужбина”. Убеждението на “Демократична България” е, че страната отдавна не свършва с физическите си граници.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА