Според него зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е образът на задкулисието и той е човекът, който спуска списъците с хора, които трябва да се сменят. По думите на Дунчев, докато този зам.-министър е в министерството, няма никаква надежда за българските гори.

Дунчев каза, че става въпрос за 40- 50 човека – сменени директори на горски стопанства за последните 2 – 3 месеца, както и хора, назначени в управителните съвети, за които министърът на земеделието Иван Иванов отказва да даде информация.

„Въпреки всичко, оттук оттам наши колеги от цялата система от цяла България подават информацията и аз мога да ви кажа супер скандални неща.

В Североизточното държавно предприятие е назначен бивш общински съветник от БСП, който е бил осъждан.

В Югозападното държавно предприятие е назначен общинският функционер от Разлог на БСП, който няма никакво отношение към горите, назначен е в същото предприятие заместник-директор, който е общински съветник от БСП.

“В много от стопанствата се назначават бивши функционери на БСП, които нямат вече никакъв хал хабер какво се случва в горите”, каза депутатът.

“На някои места се назначават бивши служители на ГЕРБ, които даже по времето на Радев и на неговото служебно правителство бяха уволнени в резултат на наши разследвания – такъв пример е Диана Василева, уволнена от Държавно горско стопанство-Горна Оряховица. В момента е директор на едно от най-хубавите ловни стопанства България – Черни лом в Попово, и тази редичка може да продължи“, каза Дунчев.

По думите му най-големият проблем е, че се махат едни от най-ценните кадри.

Дунчев коментира, че една от ползите на коалиционните управления и да се контролират взаимно, за да не се самозабрави една партия.

“Вече имаме почти готов законопроект, с който да елиминираме политизацията на горската система, така че да не може БСП или някоя друга партия, преди беше ГЕРБ, просто това е начин на функциониране, който се използва от години, да елиминираме това БСП в момента да използва горската система, горските постове, горските заплати, да се изграждат партийни структури, за да се готви за избори. Това няма как да е за сметка на гората и ние от „Продължаваме промяната“ ще го спрем със , ако не законопроект, с непрекъсната прозрачност“, допълни Дунчев.

Той каза, че ще продължат да изваждат имена всеки ден, както и скандални факти.