Десетки се събраха да пият кафе в хотел „Берлин“, който е известен с това, че там живее Делян Пеевски. Депутатът от ДПС обаче не се появи, а хотелът ги посрещна с плътно затворени врати, бариера и дори катинар.

Пред хотела е спокойно, няма полиция, нито напрежение.

Някои от хората, дошли да пият кафе останаха разочаровани от липсата на Пеевски. „Ако беше отворен към гражданите, щеше да ни посрещне и да говорим за всичко което ни притеснява“, каза общинският съветник от "Демократична България" Методи Лалов пред bTV.

Друг пък обясни, че иска да види дали депутатът наистина се е отказал от охраната си от НСО, както се зарече да направи, защото по негова информация все още няма внесено искане за това.

"Търсим Делян Пеевски в качеството му на народен представител. Не смятам, че това е нещо необичайно. Просто искаме отговор от един народен представител“, коментира Александра Старкова, една от организаторките на събитието пред БНР.

„Искаме да го попитаме каква е причината той да не посещава парламента, как се справя с работата от Дубай. Сега в кризата с коронавируса много хора започнаха да работят т.нар. home office. Искаме да го попитаме как се справя той с „Дубай офис“ . Имаме и много други въпроси към него, но нека да видим как ще тръгне разговорът.“, обясни Старкова.

Тя разказа и че вчера е имало проблем с координатите на хотела, така че той не е бил лесно откриваем.

"Това не е протест, а събитие, с което ние искаме да получим отговори", подчерта тя.

Заради липсата на депутата хората пред хотела разлепиха листовки "Търси се" с неговата снимка.