Открийте ни и в

България

Десислава Танева към Кирил Петков: Разруха и провал е земеделската ви политика

От ГЕРБ излязоха с официална декларация

публикувано

на

Пълен провал в земеделската политика има това правителство, каза в декларация от името на ГЕРБ-СДС народната представителка Десислава Танева. Тя се обърна към премиера Кирил Петков, който присъстваше в залата със следните думи:

“Върнахме се към нивата при влизането ни в ЕС. Постоянни са промените във фонд “Земеделие”. ПП действа все едно всичко започва от тях. След правителството на Жан Виденов няма такава разруха и такова ляво управление. Няма купен и тон зърно, въпреки твърденията за създаване на фонд. Жътвата идва, ще имаме реколта повече, отколкото ни трябва. Има обаче административен произвол и се отива към фалити на зърнопроизводителите. Целта е да преминем през кризата на поносими цени, но е необходима елементарна мъдрост, за да не продължава провала”, каза тя. .

В декларацията Танева отбеляза върнатият от Еврокомисията с 405 бележки и коментари стратегически план за развитие на земеделието и факта, че България е единствената държава членка, чиито браншови организации директно са ходили да се оплакват в Брюксел от това, че са пренебрегнати в плана.

“Преди дни стана ясно, че ЕК е върнала земеделския план за възстановяване с 405 забележки. Ще останем без стратегически план в земеделието. Бездейства се по отношение на сектора. Само оранжерийното производство е намаляло с 80 процента, унищожават се елитни стада. Промяната за земеделците започна с бюджета, отпаднаха тези, които не могат да плащат осигуровките си. Промяната продължи при сриване на оранжарийно производство и животновъдство. Зрелищен спектакъл е уж приемането на украинско зърно през пристанището във Варна”, каза още Десислава Танева.

“Няма никаква стратегия за развитието на земеделието в Плана за възстановяване и развитие, няма и опит за продоволствена диверсификация. Няма стратегия от фермата до трапезата. Няма решения за младите земеделски стопани, нямат достъп до инвестиции. Храните в България са поскъпнали най-много. Само в Литва са по-скъпи. ПП доведе до пълен провал в земеделския сектор”, каза Танева.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА