Открийте ни и в

Крими в САЩ

Джем Ибрахимов със свастиките в Ню Йорк излезе на свобода

публикувано

на

Джем Ибрахимов, известен покрай брат си Ерол и групата „Уикеда“, е пуснат под гаранция, научи вестник BG VOICE. Той беше спипан на местопрестъплението да рисува свастики и обидни думи по пожарни коли в Ню Йорк. За него властите казаха, че стои зад серия от подобни атаки и е осквернил собственост на две пожарни станции. Досега разследващите не са споменали какъв може да е бил мотивът на българина.

След като беше арестуван на 1 септември и се яви при съдията на следващия ден, на Ибрахимов беше наложена гаранция от 50 хил. долара, от които Джем имаше право да плати двадесет процента, т.е. 10 хил. долара, в случая само кеш, и да излезе на свобода.
По последна информация Ибрахимов или негов гарант е платил парите за гаранцията на 25 октомври, когато трябваше да бъде следващото заседание на съда, но то е било отложено за 6 декември. Това означава, че обвиненият ни сънародник е на свобода, но не трябва да нарушава гаранцията си.

Ибрахимов е обвинен в тормоз, придружен с утежняващи вината обстоятелства, криминално деяние от групата на престъпленията, извършени от омраза, рисуване на графити и притежание на инструменти за създаване на графити в момента на арест. Ако бъде признат за виновен, го грозят затвор, пробация от няколко години и тежка глоба, която може да достигне няколко хиляди долара. Ибрахимов вероятно ще трябва да плати и съдебните разходи. Очаква се делото да се проточи поне два месеца.

Джем Ибрахимов е брат на Ерол от „Уикеда”

Нюйоркските пожарникари хващат брата на Ерол на 1 септември. В 8.30 часа сутринта той бил арестуван до пожарна станция 93 на 13-и батальон. Адресът е близо до 181-ва улица и ул. „Адюбон” в предградието „Форт Джордж”. Огнеборците го видели, че рисува графити със символи на омраза по сградата на командата. Той бил задържан и предаден на полицията. Графитите гласели „Нацистки прасета изнасилвачи” и „Педофили”.

Още със задържането му властите казаха, че 42-годишният Джем Ибрахимов е заподозрян и за четири други случая на вандализъм пак над собственост на пожарната на 181-ва учила и 172-ра улица. Полицията веднага започва издирване на извършителя и призовава гражданите да бъдат нащрек и да се обадят, ако имат информация. Обявено е, че се издирва мъж, висок около 160 см, тегло 78 кг, носещ червена блуза, сини дънки, черни гуменки и бяла шапка на главата, както и черна раница на гърба. Освен това полицията разпространява снимка и видео на човек с това описание, носещ в ръка чаша с кафе. Кадрите са направени след инцидента на 181-ва улица.

Това бе първи арест за по-малкия брат от известната фамилия. Той идва в Щатите в началото на 90-те, като през 1998 г. завършва института „Прат” в Бруклин със специалност живопис и оттогава живее в Манхатън. Връща се в България няколко пъти. Последният му адрес в Ню Йорк е апартамент на улица „Феървю”.

В профила на Ибрахимов в сайта за кариери „Harri” е отбелязано, че малко след като се дипломирал, работил като помощник-сервитьор, после като фотограф в българския парламент (2008-2012 г.), а  в последно време и като отговорник за художествени материали в Ню Йорк (2012-2017 г.). Последната му работа пък била монтажист на стени за катерене в българската фирма “Walltopia”, където бил от август 2017 г. до февруари 2018 г. Отново в профила си в “Harri” Ибрахимов се определя като „приятелски настроен човек, професионалист и ефективен в работата си”.


BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено