Открийте ни и в

САЩ

Джулиани дава девет часа показания за щурма на 6-и януари

Централна фигура в неуспешния опит на Тръмп да обърне изборите през 2020 г. Джулиани беше призован от комисията през януари

публикувано

на

Джулиани дава девет часа показания за щурма на 6-и януари

Руди Джулиани, някогашният личен адвокат на бившия президент Доналд Тръмп и главен архитект на опита му да подмени резултатите от изборите през 2020 г., се е срещнал в петък с комисията за разследване на безредиците от 6 януари 2021 г., съобщиха двама източници на CNN.

Първоначалните показания на Джулиани пред комисията бяха отложени, след като бившият кмет на Ню Йорк поиска да запише интервюто, както с аудио, така и с видео. По това време адвокатът на Джулиани Робърт Костело заяви, че комисията е отхвърлила това искане.

Въпреки че Джулиани се отказа от първоначалните показания, двете страни продължиха да преговарят за явяване, което доведе до виртуално явяване в петък, продължило повече от девет часа, твърдят източниците.

Бивш сътрудник на Джулиани се призна за виновен за измами

Костело е отказал коментар в петък. Говорител на комисията също отказа да коментира показанията на Джулиани.

Централна фигура в неуспешния опит на Тръмп да обърне изборите през 2020 г. Джулиани беше призован от комисията през януари и чрез адвоката си се свърза с депутатите относно обхвата на призовката и дали може да успее да изпълни някои искания.

В своята призовка комисията твърди, че Джулиани “активно е популяризирал твърденията за изборни измами от името на бившия президент и се е опитвал да убеди щатските законодатели да предприемат стъпки за отмяна на изборните резултати”.

В призовката се посочва също, че Джулиани е бил в контакт с Тръмп и членове на Конгреса “относно стратегии за забавяне или отмяна на резултатите от изборите през 2020 г.”.

Няколко високопоставени лица от вътрешния кръг на Тръмп доброволно са разговаряли с комисията през последните седмици и месеци. В началото на месец май Доналд Тръмп-младши се срещна с комисията.

Дъщерята на Тръмп и бивш старши съветник в Белия дом Иванка Тръмп пък беше разпитвана близо осем часа миналия месец; нейният съпруг и бивш старши съветник в Белия дом Джаред Къшнър също се е срещал с комисията.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА