Открийте ни и в

Новини

Долината на падащите птици и други аномалии на Земята

В Китай водопад не замръзва през зимата дори при минус 30 градуса

Люба Момчилова

публикувано

на

Земята – нашият единствен дом – е колкото познат, толкова и непознат. На нашата планета съществуват места, които наподобяват с климата и природните си особености пейзаж от друга планета. Но интересно е и нещо друго – въпреки невероятния технически прогрес на човечеството, все още съществуват природни процеси, толкова редки и дори загадъчни, че дори най-големите научни експерти все още не са се произнесли окончателно за тях.

Ето няколко интересни факти за аномалиите по света, които все още не са обяснени от науката.

 Водата, която не замръзва

 

В Китай има река с водопад, който не замръзва през зимата дори при минус 30 градуса по Целзий. Затова пък в средата на лятото потокът по необясними причини започва да застива.

Долината на падащите птици

Тя се намира в планините в индийския щат Асама. Всеки август посред нощ от небето започват да падат птици. При това те са в безпомощно състояние и дори не се опитват да излетят, когато ги вземеш в ръка. Това е феномен, на който учените нямат отговор. Хората, живеещи там, се радват на лесния улов в продължение на стотици години. Те смятат, че по този начин боговете им се отплащат за това, че са праведни. В продължение на много поколения няма регистриран случай на престъпление в долината – нито убийство, нито кражба, нито прелюбодейство. Според легендата, ако само един човек извърши престъпление там, нощта на падащите птици ще се превърне в спомен.

Борът на 150 млн. години

Вулеми е доисторическо борово растение, а самият факт на съществуването му дълго време е държавна тайна на Австралия. Това е бор, чиято възраст се определя на около 150 млн. г. Когато стигнаха до заключението, че праисторическото съкровище може да изчезне, австралийското правителство организира продажбата на разсад.

Спорите на Кано

Те са оживели микроорганизми, които открива в парче кехлибар микробиологът Раул Кано. Удивителното е, че те са попаднали в смолата преди 25 млн. г.

Долината на смъртта в Якутия

Доината на смъртта е ненормална зона в Якутия. Намира се близо до река Вилюй, в квартал Мирни. Това място има своя легенда и много мистериозни слухове, които циркулират сред местните жители. Според легендата в тази зона са погребани мистични предмети, изработени от метал под формата на своеобразни котли. Под земята има няколко стаи със странен дизайн, а над земята може да се види малка арка. В тези стаи винаги е топло, дори когато на повърхността има тежки якутски студове. Според легендата и многобройните слухове това място убива всички живи същества, които попадат там.

Дросолидес

Дросолидес в превод от гръцки означава „капчици влага“. Така се нарича явление, което редовно се наблюдава на крайбрежието на остров Крит в средата на лятото, обикновено в сутрешните часове, когато във въздуха се кондензират капчици мъгла.

 Леденият водоем в Казахстан

В сърцето на Казахстан, в областта Талдигорган, съществува съвсем мъничък водоем, който не пресъхва и в най-горещите дни от лятото, а водата в него остава ледена. То е без риба, няма дори водорасли. Точни изследвания на водоема не са направени, защото водолазите, дори с пълен запас от въздух, започват да се задъхват и чувстват странно само след три минути престой в него.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Новини

Затварят Дунав мост при Русе през нощта

Въвеждането на временната организация на движение се налага заради неотложен ремонт

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

От 26 до 29 април за четири часа – от 20 ч. до 24 ч., ще се спира движението по Дунав мост при Русе.

Въвеждането на временната организация на движение в 1-километров участък се налага за неотложен ремонт на компрометирани бетонни пътни плочи.

При ремонтните дейности ще се използва материал, който изисква при втърдяването му да няма вибрации по конструкцията на моста.

Това налага ограничаването на движението за четири часа.

През останалото време трафикът в района на ремонта ще се осъществява в една лента и ще се регулира от пътни знаци и сигналисти. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно пътната сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Решено: Парламентът няма да има Великденска ваканция 

Още в първия работен ден на парламента председателят на Народното събрание Ива Митева предложи депутатите да не използват Великденската си ваканция

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: БТА

Със 165 гласа „за“, 3 „против“ и 3 „въздържали се“ депутатите приеха проекта на решение на „Има такъв народ“ за отмяна на Великденската ваканция. 

Депутатите трябваше да почиват 10 дни от Велики петък включително. Именно това е заложено в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, който е в сила в момента.

С проекта на решение обаче ваканцията бе отменена.

Ива Митева: Няма нужда депутатите да имат Великденска ваканция 

Още в първия работен ден на парламента председателят на Народното събрание Ива Митева предложи депутатите да не използват Великденската си ваканция.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Новини

Черна гора залови мафиотски бос

Кашчелан е арестуван по подозрение за организиране на престъпна група

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Черногорската полиция в Котор арестува предполагаемия лидер на престъпния Кавачки клан Слободан Кашчелан.

Според неназован източник, замесен в разследването, Кашчелан е арестуван по подозрение за организиране на престъпна група, извършила и планирала няколко тежки престъпления, за които го грозят до 40 години затвор.

Източникът на „Виести“ добавя, че при полицейската акция са арестувани още поне четирима души.

Кашчелан и трима членове на престъпната му група бяха арестувани в Котор, докато един беше арестуван в Плевлье.

Кашчелан е регистриран в полицейските архиви като един от лидерите на Кавачкия кланк, заедно с Радое Звицер.

Черногорската полицейска администрация не излезе с официално изявление относно подробностите за арестите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Британската принцеса Юджини кръсти първородния си син Огъст Филип

Изборът на името му е израз на уважение към 99-годишния принц Филип, съпруг на кралицата и дядо на принцеса Юджини

Затвори