"По-тежките мерки няма да помогнат. Много лекари също са на това мнение. Идеята, че едно такова затваряне ще спре контактите между хората, е много наивно. Не смятам, че в този етап, където има доста широко разпространение на коронавирус това ще се случи", това заяви доц. Андрей Чорбанов пред bTV. Той припомни, че най-уплашените хора са тези, които стоят вкъщи. Чорбанов напомни и за здравната система, която според него трябва да бъде по-добре организирана.

Според него по-голяма част от мерките няма да влязат в сила и няма да дадат резултат. Ваксината срещу коронавируса няма да бъде готова толкова скоро, колкото се говори, категорично отсече.

Доц. Чорбанов изтъкна, че протестират хората, които са пряко засегнати от коронавируса. Протестът на учените е по-невидим за обществото и нашето правителство не се съобразява със съвета на учените, посочи той. Припомняме, че вчера на извънреден брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви, че се обсъжда затягане на мерките в цялата страна. Те трябва да бъдат обсъдени от правителството и ако бъдат одобрени, ще влязат в сила от петък - 27 ноември. Удължаване на извънредното положение до края на месец март догодина се предложи на извънредния брифинг. Също така и затваряне на училища и университети, детски градини и ясли, без семинари, културни и развлекателни мероприятия, колективни спортни мероприятия, затваряне на барове и заведения, преустановяване работата на нехранителните магазини, както и на моловете, без вътрешни и външни екскурзии.