Открийте ни и в

България

Драгомир Заков: Все още не ремонтираме украинска военна техника

По-големият проблем, според министъра, е с пазара за резервни части, а не с лицензите.

публикувано

на

Драгомир Заков: Все още не ремонтираме украинска военна техника

“Все още не ремонтираме украинска военна техника, тъй като продължават разговорите с украинската страна на равнище фирми.” Това съобщи в интервю за Нова телевизия министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков. „Самата координация е малко по-голяма и още не са приключили разговорите, но категорично имаме капацитет. Въпросът е кога точно ще стигнем до времето, когато ще започне ремонтът“, обясни той.  

България вече купува военна техника от САЩ и на изплащане

Драгомир Заков коментира и информацията, че Русия прекратява действието на сертификатите, издадени на авиоремонтните предприятия „Терем – Летец“ и „Авионамс“. 

„Вчера в рамките на деня получихме имейл от руска страна, че са изпратили писмо на „Терем“ и че предвид санкционния режим срещу Русия те не могат да изпълняват някои от задълженията си“, отбеляза министърът на отбраната в оставка. Според него това е странна реакция от руска страна, тъй като се посочва, че не могат да пътуват руски експерти, за да обслужват лицензите. Досега те не искали да пътуват, така че никой не им е отказвал, уточни той.  

Военна техника ще премине през България за учение

По-големият проблем, според министъра, е с пазара за резервни части, а не с лицензите. „При всички случаи трябва да търсим бърза модернизация и освобождаване от подобна зависимост“. 

Той отбеляза още, че отново би заел поста на министър на отбраната, ако бъде сформиран нов кабинет в рамките на този парламент.

Зеленски спасява правителството: Искал само ремонт на военна техника

Заков смят, че трябва да се търси консенсус за коалиция след връчването на третия проучвателен мандат на БСП.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено